keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Parsimisen jalo taito

Viime vuoden lokakuussa tein itselleni Kalajoki-sukat ja pistäessäni viikonloppuna sukkia kuivumaan, löysin sukista reiän! Järkytyin! Kaljoki-sukat ovat yhdet lempparisukistani ja ne on olleet todella kovassa käytössä, joten olihan se parsiminen nyt sitten opeteltava. Aikaisemmin olen käyttänyt villasukat aivan viimeiseen asti puhki, ja surutta heittänyt ne sitten menemään.Parsin korinpohjaparsimalla (Punomon sivuilta löytyi hyvä ohje), ja parsiminen olikin oikeasti aika helppoa. Onhan tuossa parsimassa virheitä, ei mennyt ihan ohjekirjan mukaan, mutta sen siitä saa kun puhuu samalla puhelimessa kun yrittää opetella jotain uutta. Vähän tuli myös liian paksu tuosta parsimasta, tuntuu hieman kantapäässä mutta eipähän lähde reikä suurenemaan. 

Taisi päästä parsimiskärpänen puraisemaan. Pitää käydä oma ja miehen sukkalaatikko läpi ja alkaa parsimaan reikäsiä sukkia!Oikein mukavaa pikkulauantaita!

10 kommenttia:

 1. Onhan se toki hyvä taito tuo parsiminen. :-)

  VastaaPoista
 2. Minulla olisi pian tällaisen opettelu edessä, näytti villasukat eilen siltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi se on helppoa ku heinänteko! ;) Yllätyin kyllä siitä miten monella eri tavalla sukan voi parsia. Tuli ihan valinnanvaikeus. Tuo koripohjaparsima vaikutti kuitenkin helpommalta, joten kokeilin sitä. Jos ois fiksu, niin vahventaisi silmukoita jäljentämällä heikentynyttä kohtaa ennen kuin se reikä pääsee syntymään. :)

   Poista
 3. Äitini on taitava parsija, tarpeesta oppinut. Vinkiksi: Titityyssä myydään ihania, aitoja puisia parsinsieniä, ehdottomasti hintansa arvoisia, kestävät vuosikymmeniä ja palvelevat monessakin käsityössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :)

   Katsoinkin noista ohjeista, että semmoisia parsinsieniä on olemassa. Miehen sukkalaatikossa löytyi sukat, joista katapäähän on tullut iso reikä. Kantapään korjaamisessa tuommoinen parsinsieni taitaa olla ehdoton, jottei parsima kiristä.

   Poista
 4. Tosi siistiltähän tuo näyttää! On kyllä sellainen taito tuo parsimistaito, että olisi hyvä kans itse kunkin sekin opetella... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei vaan raaski antaa lempparisukkien kulua puhki, joten nyt oli pakko opetella. En tiedä miten se parsiminen on aina tuntunut jotenkin niin haastavalta ja vaikeelta ettei sitä ole edes tullut kokeiltua.

   Poista
 5. Täälläkin lempparisukista löytyi viikonloppuna reiät ja tuli myöskin parsittua :) Sekin on taito, jossa voi kehittyä, olen huomannut :D Kauniin paikan teit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Parsiessa mietinkin että sulla taisi joku aika sitten olla sydänpaikka sukissa. Ajattelin että olisi kiva tehdä lemppari sukkiin sydänpaikka, mutta tulin kuitenkin siihen lopputulokseen että harjoittelen ensin ihan ohjeen mukaan ja sitten vasta alan kikkailemaan. :)

   Poista