torstai 13. maaliskuuta 2014

Keskeneräisestä valmiiksi: Tiskirätti

Tiskirätit ovat olleet viime aikoina esillä yhdessä jos toisessa seuraamassani blogissa. Niistä muistui mieleeni, että minulta löytyy "Keskeneräiset työt" -kaapista melkein valmis neulottu tiskirätti. Maaliskuun alussa ajattelin että tämä Bloggaajan haaste 31 -haaste on oiva tilaisuus saada keskeneräisiä töitä valmiiksi tai purkaa työt lopullisesti. Nyt siis otin härkää sarvista ja sain jotain keskeneräistä valmiiksi.Ohje: Oma, kaksinkertaisella langalla 35 silmukkaa ainaoikein neuletta, kun korkeus on riittävä, pättele, mutta jätä viimeinen silmukka päättelemättä. Virkkaa ripustuskoukku ja päättele langat.
Puikot: 5mm neulepuikot ja koon 6 virkkuukoukku
Lanka: Novita Bambu (335) khaki (kaksinkertaisena)
Langanmenekki: 40g
Fiilis: Eihän tuosta kaunista saa tekemälläkään, mutta ajaa asiansa.

Tiskirättiin tarvittiin vain 5 cm lisää pituutta, ripustuskoukku ja päättely. Aikaa kului puolisen tuntia. En tiedä miksi rätti on aikanaan unohtunut keskeneräisenä kaappiin. Itse tykkään että neulotuista tiskiräteistä parhaita rättejä ovat nämä ainaoikein neulotut rätit. Mielestäni nämä rätit imevät paljon paremmin vettä kuin sileällä neuleella neulotut rätit. Monet ovat kehuneet virkattuja rättejä paremmiksi, joten luulen etttä jossain vaiheessa täytyy ottaa virkkuukoukku kauniiseen käteen ja alkaa virkkaamaan.

Meiltä löytyy akuutti tarve räteille kylpyhuoneremontin takia. Remontti alkaa pikkuhiljaa valmistumaan tai ainakin kaikki pölyisimmät työt on jo tehty, joten voi olla että meillä heiluu rätti jos toinenkin viikonloppuna.Mukavaa torstaita!

2 kommenttia:

  1. Se on jännä, miten noi keskeneräiset voi joskus olla pienestä kiinni :) Mä en virkattuja rättejä ole kokeillutkaan, mutta jotenkin kuvioidut kai antavat paremmat hankausominaisuudet, kuulemma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä! Multa löytyi muutama pienestä kiinni työ tuolta kaapista. Jos nyt saisi otettua itseään niskasta kiinni ja tehtyä ne valmiiksi! :) Saisi sitten kaappiin lisää tilaa keskeneräisille töille. :)

      Poista