maanantai 3. helmikuuta 2014

Junasukat ja -tumput pienelle pojalle

Tammikuun toisella viikolla syntyi ystäväperheelle pienen pieni poika. Halusin tehdä ominkäsin jotain ihanaa. Junasukat olen kerran aikaisemmin tehnyt 3 kuukauden ikäiselle tytölle ja niistä tuli V-A-L-T-A-V-A-T. Onneksi tytön äiti kantaa tyttöä paljon kantoliinassa, joten isot sukat olivat tarpeen ja pystyivät ottamaan sukat heti käyttöönsä. Minusta tuntuu että näistäkin sukista tuli kauhean isot, vaikka nyt piti kyllä olla lanka ja puikot kohdillaan. Sukista jäi vielä hieman lankaa yli, joten päätin tehdä nyt sitten samalla junatumputkin. Niistä tulikin ihan mahottoman pienen oloiset, vaikka venyvätkin hurjasti.Ohje: Vauvan sukka (Taito Etelä-Pohjanmaa) ja Junalapaset (Silmukoiden seassa -blogi)
Puikot: KnitPron 2mm koivuiset sukkapuikot
Lanka: Drops Fabel (200) harmaa
Langanmenekki: Sukat 28g, tumput 9g
Fiilis: Näitä on ihana tehdä mutta sukista taisi tulla vähän isot ja tumpuista vähän pienet.

Lanka ja puikot olivat molemmat uusia tuttavuuksia ja aluksi neulominen tuntuikin hankalalta. Aluksi pelkäsin että katkaisen puikot ja sitten kun yritin löysätä hieman käsialaa (vaikkei kireää ollutkaan) niin sitten oli silmukat kokoajan karkuteillä. Kyllä se siitä onneksi lähti sujumaan ja toinen sukka valmistuikin ihan muutamassa tunnissa sunnuntaina. Neuloessa mietin jätänkö tuon viimeisen nurjan "makkaran" neulomatta ja olisi se ehkä kannattanutkin. Mutta menköön nyt näillä. Onneksi jalka kasvaa vauvalla nopeasti. :) Värivalinta on vauvalle ehkä hieman tylsä, mutta kun pojan äiti ei voi sietää sinistä, niin päätin tehdä nyt tämmöiset värittömät versiot.

Seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä tuosta fabelista hieman illuusioneuleella sukkia itselle ja miehelle. Olen yrittänyt pohtia paljon tarvitaan silmukoita 37 ja 42 kokoisiin jalkoihin mutta en ole vielä löytänyt hyvää ohjetta silmukkamääriin eri jalankoille. Puikkona ajattelin käyttää tuota 2mm koivupuikkoa.

2 kommenttia:

  1. Nro 2 puikoilla! En voi kun ihailla. Minulla ei mikään valmistu kolmosta pienemmillä puikoilla. Kerran yritin 2, 5 puikoilla sukkaa, monta vuotta sitten, luulen että ne on nyt jossain kaapin perukoilla puupuikot silmukoihin kiinni kasvaneina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Oma käsialani on ilmeisesti ihan mahottoman löysää kun saan aina tikuttaa ihan superpienillä puikoilla. Esim. sukat Novitan 7 veljestä langalla neulon 3mm puikoilla, nallella 2,5 mm puikoilla. Kauanhan noihin aikaa menee kun pienillä puikolla neuloo mutta onneksi nopeus ei vaikuta tulokseen. :)

      Poista