tiistai 11. helmikuuta 2014

Ihan Rikke vain

Olen pitkään haaveillut tekeväni Rikke-pipon. Pari viikkoa sitten päätinkin tilata langat ja pistää tuumasta toimeksi. Tarkoitus oli pitää tämä tämän viikon junaprojetkina, mutta innostuikin niin että sain jo maanantai iltana valmiiksi. Tänään vain viimeistelin ja tein tupsun.
Ohje:
Rikke Hat (Ravelry)
Puikot: 3,5mm ja 4,5mm KnitPron koivuiset pyöröpuikot
Lanka: Drops Nepal (0500) vaalean harmaa, tupsuun Novita 7 veljestä (187) petrooli
Langanmenekki: Nepal 90g, 7 veljestä 35g
Fiilis: Tuli tosi kiva, mutta en tiedä onko ihan mun näkönen.

Tätä oli tosi kiva neuloa, vaikka kävikin aika äkkiä hieman tylsäksi. Pipoon tein paljon vähemmän korkeutta, sillä pelkäsin että lanka loppuu kesken kaiken kesken. Korkeudesta tuli oikeastaan aika nappi, vähän "myssyyntyy" mutta ei roiku kuitenkaan liikaa. Tuo lanka on aivan ihanaa, 35% alpakkaa, 65% villaa, joten ei kutita päässä yhtään.

Tupsun päätin tehdä hetken mielijohteesta. Viimeksi olen tupsuja tehtyt varmaan ala- tai yläasteella, joten tupsujen teko oli hieman hakusessa. Tupsuun käytin pienen kerän jämälankaa, jonka luulin olevani petroolin väristä, ja hieman käytin lankaa ihan iskemättömästäkin kerästä. Tuo jämälanka taisi kuitenkin olla jotain muuta väriä, sillä tupsussa on selkeästi kahta hieman erisävyistä lankaa. Mutta ei se mitään, ihan hauska tuosta tupsusta tuli. Siitä tuli aika valtava. :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tykkään tästä kokoajan enemmän. Eilen mietin että annankohan tämän pipon jollekkin. Mutta tänään oon tullu siihen tulokseen että pidän kyllä itelläni. :)

      Poista