perjantai 14. helmikuuta 2014

Haasteellisia sydämiä

Osallistuin tässäkin kuussa Silmukan saalistus ja Pipon ytimestä -blogien järjestämään Silmukan ytimestä -haasteeseen 2/2014.  Tämän kuun haasteen aiheena on sydän. Heti ensimmäisenä mieleen tuli Missä neuloimme kerran blogin ihanat illuusioneule sukat. Joten päätin kokeilla illuusioneuletta sydämillä.

Puikot: KnitPron 2mm koivuiset sukkapuikot
Lanka: Drops Fabel (100) luonnonvalkoinen ja (109) kirsikanpunainen
Langanmenekki: Luonnonvakoinen 41g, kirsikanpunainen 28g
Fiilis: Sukkien teko oli aikamoinen taistelu, mutta olen tosi tyytyväinen. ♥

Omaan 37-38 jalkaani varten loin silmukoita 64 kpl, ja sukista tulikin oikein mukavan napakat. Tekniikkana siis illuusioneule, joka olikin tosi simppeliä neuloa. Odotin että tekniikka olisi ollut haastavampi. Ohjeessa neulotaan sukat varpaista varteen, mutta koska en ole koskaan neulonut sukkia niin, päätin neuloa nämä sukat perinteisellä tavalla. Ohjetta jouduin muutenkin hieman soveltamaan, sillä jos olisin jalkapöydälle tehnyt kahdet sydämet, olisi sukista tullut varmaan jalankokoon 40 sopivat. Näin ollen pienensin kahdella rivillä viimeisiä sydämiä (väheni yhteensä 8 kerrosta) ja silti jouduin aloitamaan kavennukset viimeisellä sydän kerroksella. Kantapää oli myös uusi kokeilu, ristiinkavennettu kantapää, en tiedä menikö se ihan mallikirjan mukaan mutta kivannäköinen siitä kuitenkin tuli. :)

Neuloin ensimmäistä kertaa sukkia sukkia Drops Fabelilla (jos junasukkia ei lasketa), joten kaikki, lanka, puikot, ja tekniikka oli uutta. Osasin odottaa että projektista tulee haastava, mutta täytyy myöntää että meinasin kerran jos toisenkin heittää rukkaset tiskiin. Välillä sai purkaa enemmän kuin pääsi eteenpäin. Yhden karanneen silmukan löysin vielä ennen kuin aloin päättelemään, mutta päätin etten enää ala purkamaan koko sukkaa, vaan korjailin pudonneen silmukan siltä osin kun pystyn ja päättelin niin ettei lähde purkautumaan. Hieman harmittaa, mutta onneksi tulevat vain omiin jalkoihin, joten muutaman pienen virheen voi sallia. :)


Mutta kyllä näistä sukista tuli kaikesta huolimatta aivan ihanat! Tykkään!

Oikein ihanaa ystävänpäivää! 

10 kommenttia:

 1. Upeeta, mahtavaa! Saatiin illuusiot valmiiksi. Minulla muuten on jo seuraavat puikoilla, oli niin kiva malli. Toi kantapää on tosi nätti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin vilkaisemassa sun sukat juuri! Sait kanssa upeat sukat valmiiksi! :) Itse pidän taukoa ainakin tästä ohuesta sukkalangasta ja teen seuraavaksi jotain paljon paksummalla langalla ja puikoilla! ;)

   Poista
 2. Ihan tajuttoman hienot sukat! :) Ovat varmasti jokaisen purkamisen ja sen yhden karanneen silmukankin arvoiset! :) Kiitos kun osallistuit haasteeseen ja tervetuloa mukaan taas ensi kuussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo virheet vielä vähän harmittavat, mutta kyllä se ohi menee ajan kanssa! Tykkään joka tapauksessa tosi paljon näistä. :) Ja ensikuussa varmasti mukana! :) Kiva kun jaksatte ideoida ja järjestää haasteita!

   Poista
 3. Tosi hienot! :) Ja kiitos miunkin puolesta kun osallistuit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En malta odottaa mitä kivaa ensi kuun haasteeseen keksitte. :)

   Poista
 4. Illuusioneule on vielä kokeilematta, mutta nyt se alkoi taas jostain syystä polttelemaan! Kiitos, kun muistutit siitä! :) Aivan ihanat sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on ihan lempparit! Ja illuusioneule vaikutti vaikeammalta kun mitä olikaan. Toki sai olla skarppina että neuloi oikeassa kohtaa oikealla värillä ja nurjaa tai oikeaa. Kannattaa kokeilla! :)

   Poista