keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Rikkinäisiä helmiä

Vuoden ensimmäiset sukat valmiina! Nämä aloitin kyllä jo heti joulun jälkeen villapaidan kanssa välityönä. Paidan etu- ja takakappaleet ovatkin kostutettu, venytetty ja varmaan kuivuneetkin jo. Hihat ovat vielä vähän vaiheessa.
Ohje: Broken Seed Stitch Socks (Ravelry)
Puikot: 2,5 bambuiset sukkapuikot (Novita)
Lanka: Novita Nalle (011) valkoinen ja Novita Nalle Taika (888) kirjava punainen
Langanmenekki: Valkoinen 46g, Taika 26g
Fiilis: Nämä on ihanat. Ekan sukan kuvio meni ihan kokoajan mönkään mutta ei se menoa haitannut.

Näitä räjähtäviä/rikkinäisiä helmineulesukkia on näkynyt muutamissa blogeissa. Ravelry myös suositteli näitä minulle, joten olihan näitä kokeiltava! Ja ihanathan näistä tuli vaikka ensimmäinen sukka onkin virheitä täynnä. En tiedä missä minun tarkkaavaisuuteni oli kun neuloin.. Toisen sukan kanssa ei ollut mitään ongelmia.

Sukat on 37-38 kokoiseen jalkaan, silmukoita sukissa on 56. Hieman tuli isohkot omaan jalkaan mutta ei se menoa haittaa. Sukkiin tein 8 kerroksen 2o, 2n joustimen, vartta tein 54 kerroksen verran. Kantapää on vahvennettu kantapää ja kantapään kavennukset 8-12-8 silmukalla. Kiilakavennuksissa tein yhden ylimäärisen kavennuksen niin että silmukoita oli 54 kavennusten jälkeen. Kantapään jälkeen 46 kerrosta ja aloitin kärkikavennukset. Kärkikavennuksena nauhakavennus.

Kyllä näillä kelpaa aloittaa uusi vuosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti