torstai 23. tammikuuta 2014

Jacques Cousteau ähky?

Partapipon saajalla olikin hurjasti pienempi pääkoppa kuin mitä avomiehelläni vaikka serkuksia ovatkin. Joten pitihän sitä tehdä sitten vielä pikkaisen pienempi Jacques Cousteau - pipo. Vaikka alkaa olla jo pieni ähky tämän mallin kansssa.Ohje: Jacques Cousteau Hat (Ravelry).
Puikot: 3,5 mm koivuiset pyöröpuikot ja 3,5 mm bambupuikot
Lanka: Novita Isoveli (099) musta
Langanmenekki: 84g
Fiilis: Ihan jees, tämä sopii paremmin päähän.

Tässä pipossa käytin vain 80 silmukkaa, ja tein reilut 21 cm joustinta ennen kuin aloitin kavennukset. Päättelin kun silmukoita oli jäljellä 16 kpl. Selkeästi huomaa, että tämä pipo on tehty vauhdilla kun joustimessa muutaman yksittäisen oikean silmukan tilalla onkin nurja silmukka. Mutta eipä nuo virheet kauhean hyvin tuosta piposta näy, musta kun on.

Nyt seuraavaksi jo jotain muuta! Pari paria lapasia olisi parhaillaan työnalla, joku ihanan lämmin kauluri olisi ihana, pikkuiselle poikavauvalle olisi ihana tehdä jotain lämmintä ja pehmoista, ja haaveilen saavani valmiiksi joskus ne sinapinkeltaiset polvisukat. Kyllähän tässä tekemistä riittää. :)

5 kommenttia:

 1. Hei! Mulla on neulottu jacques pipoa kavennuksia vaille ja en ymmärrä miksi en ymmärrä niitä! Eli siis neulon puikon viimeisen 3o silmukoilla näin: 1 o, 1 neulomatta, 1o ja vedän tuon neulomatta silmukan oikein neulotun yli= siitä jää 2 oikein. Ja seuraavalla kierroksella sama himma= jää 1 oikein silmukka. Mitä siis teen sille 1 oikein jääneelle silmikalle? :D Apua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin taidokkaasti unohtanut kokonaan miten tämän pipon kavennukset tehdään mutta pienellä muistuttamisella tuli mieleen miten itse tein. :)

   Ensimmäisen kavennuksen jälkeen jatkat vain niitä ylivetokavennuksia. Eli neulo puikon loppuun niin että sinulla on 4 silmukkaa puikolla jäljellä. Tee ylivetokavennus (nosta 1s, 1o ja vedä nostettu silmukka neulotun yli) ja neulo 2 nurin. Kavennus tehdään aina ennen näitä kahta viimeistä nurjaa silmukkaa.

   Tätä jatketaan niin kauan kun työssä on 8 silmukkaa jäljellä. Katkaistaan lanka, vedetään lanka silmukoiden läpi ja päätellään.

   Toivottavasti tämä auttoi! :)

   Poista
  2. Tähän ohjeeseen on hieman selkeämmin kirjoitettu kavennusten teko kuin tuohon ravelryssä olevaan PDF:ään: http://punaisensydamentorppa.wordpress.com/2013/09/03/jacques-cousteau-pipon-ohje/

   Poista
  3. No nyt aukes! :D Pipo on ihan viittä vaille valmis, kiitos kovasti avusta :)

   Poista
  4. Loistavaa! Oli kiva olla avuksi! :)

   Poista