torstai 9. tammikuuta 2014

365 päivää takana

Paljon on mahtunut vuoteen. Monessa blogissa oli yhteenveto vuoden tuotoksista ja saavutuksista vuodenvaihteessa, mutta itse ajattelin jättää tämän synttäripäivään.

Tasan vuosi sitten tammikuussa Palmikkopeitto-projektin innoittamana aloitin Silmukoilla-blogin kirjoittamisen. Ennen peitto-projektia olin saanut aikaiseksi vain muutamia hassuja sukkia vaihtelevalla menestyksellä. Jouluksi 2012 taisin saada valmiiksi kahdet sukat ja niidenkin tekemiseen taisi hurahtaa pari kuukautta. Paljon olen siitä kehittynyt neulojana.

Tammi-Helmikuun aikana sain valmiiksi peiton lisäksi, miehelle muutamia peruspipoja, tutustuin patenttineuleeseen ja tein sillä tekniikalla myssyn ja tuubihuvin. Patenttineule onkin eniten käytetty hakusana, jolla blogiini tullaan. Aloitin myös sinapinkeltaiset palmikkosukat ja Still light -tunikan. Molemmat menivät pahasti mönkään ja itseasiassa odottavat vieläkin purkua kaapin perimmäisessä nurkassa. Aloitin myös Huldan takin (jota en edes kuvannut), jonka tein hihoihin saakka kunnes huomasin että siitä on tulossa ainakin XXXXL kokoinen. Olin varma että ohjeessa on jotain vikaa, sillä tein mallitilkut monella eri puikkokolla ja laskin ja tarkistin neuletiheydet. Monen epäonnistuisen siivettämänä neuleinto laski kuin lehmänhäntä ja blogissani alkoi jopa kahdeksan kuukauden radiohiljaisuus.


Syyskuussa neuleesi puraisi uudelleen ja sain vuoden ensimmäiset villasukat valmiiksi! :) Neuloosi meinasi tyssätä heti alkuunsa ja lopullisesti kun koirani päätti (ilmeisesti protestiksi neulomisesta) pistellä kaksi kerää villalankaa poskeensa. Koiralla oli hengenlähtö lähellä ja K:n ollessa Viikissä teholla olin varma että heitän kaikki langat ja puikot roskiin, enkä koske lankoihin enää pitkällä tikullakaan! Sitkeä sissi kuitenkin selvisi ja kuukauden toipumisen jälkeen oli kuin mitään ei ikinä olisi käynytkään. <3


Lokakuun puolivälissä aloin taas puurtamaan neuleita ja sen jälkeen ollaankin menty ihan satakymmenen lasissa. Loka-jolukuun aikana olen saanut valmiiksi 10 paria lapasia, 12 paria sukkia, 2 pipoa, kokeillut pariin otteeseen kirjoneuletta ja monia uusia kiinnostavia tekniikoita! Suurin osa loppuvuoden tekeleistä meni pukinkontiin ja lupasinkin itselleni, että tammikuussa teen paljon itselleni, vain vähän muille. :)


Muutama lukiajakin on alkanut seuraamaan minun sähellyksiäni. Kiitos että jaksatte seurata porinoitani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti