sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Myrkynkeittäjän pitsisukat

Koska teen yleensä aina harmaita tai valkoisia (joskus punaisia) villasukkia, ylitin itseni ja ostin vihreää lankaa. Alunperin tarkoitukseni oli tehdä toiseen kertaan piirakkasukat, mutta neuleblogeja selatessani löysin Novitan talvi 2010 lehdessä julkaistun pitsisukkien ohjeen. Pakkohan se oli heti ottaa puikoille ja tuloksena on myrkynvihreät pitsisukat:Ohje: Neulotut naisten pitsisukat (Maija-Riitta Sirenius), löytyy myös Ravelrystä
Puikot: 3:sen bambupuikot
Lanka: Novita 7 veljästä (396) tummanvihreä
Fiilis:  Ihan ok. Malli on todella kiva ja helppo, mutta en ole varma pidänkö väristä.

Ohjeesta poiketen käytin hieman pienempiä puikkoja, jotta sukista tulisi tarpeeksi napakat. Lisäksi varressa tein 2o 2n sijasta 1o (kiertäen) 1n. Vartta tein myös hieman ohjetta pidemmäksi, 8 kertaa 5 kerroksen mallikertaa. Yhteensä sukkaan mahtui 16 mallikertaa.

En tiedä pidänkö väristä, ne on ihan myrkynvihreät... Todellisuudessa hieman tummemmat kuin kuvissa. Täytynee vielä tehdä nämä sukat valkoisena. Pitsi ja palmikko näyttäytyy edukseen valkoisissa/vaaleissa väreissä. Ainakin omasta mielestäni. 

Tätä vihreää lankaa olin aikaisemmin käyttänyt Kupla lapasisa, joten en ollut ihan varma riittääkö jäljellä oleva kerä sukkiin. Ja aika tiukille se menikin, ei paljoa lankaa jäänyt.
Epäuskossa menin tänään ostamaan vielä varmuuden vuoksi lisää vihreää lankaa, joten nyt on täysi kerällinen tummanvihreää lankaa tuhottavana. Minulla on ollut pitkään toivelistalla tehdä pöllölapaset, vaikka pöllöt ovatkin jo ilmeisesti menneen talven lumia. Jos sitä tekisi sitten tästä langasta vihreitä pöllöjä. Tai sitten lanka jää kaapiin muhimaan. Saas nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti