perjantai 18. lokakuuta 2013

Pajunkissa-pipo

Pipoja ja myssyjä minulla on aivan tuhottomasti, mutta aina löytyy tilaa vielä yhdelle uudelle. 

Alunperin ostin Kupla-lapasissakin käytettyä Novitan tummanvihreää 7 veljestä lankaa toisiin piirakkasukkiin. Mutta koska Ravelrystä ja eri neulontablogeista löytyy kaikkia aivan ihania ohjeita ja uusia tekniikoita, en malta palata piirakkasukkiin nyt ollenkaan. Vastaan tuli aivan ihana Ullassa 01/08 julkaistu Pajunkissa pipo. Piposta piti tulla vihreä, mutta kuikas kävikään, minulla on taas yksi uusi valkoinen pipo:

Ohje: Pajunkissa-pipo (Ulla)
Puikot: 4:sen 60 cm bampu pyöröpuikot ja 4:sen bampu sukkapuikot
Lanka: Novita 7 veljästä (011) valkoinen

Pipoa varten loin 80 silmukkaa, ja se omaan päähäni olikin aika täydellinen määrä. Ohjeesta poiketen neuloin myös joustinneuleen ja mallineuneessa olevan yksittäisen oikean silmukan kiertäen oikein (silmukan takaa), pajunkissa kohdat neuloin oikein "tavallisella" tavalla. Myöskin kavennusvaiheessa neuloin oikeat silmukat normaalisti oikein.


Tavoitteena oli saada pipo valmiiksi jo eilen, jotta olisin saanut tämän päivän räntä sateeseen jo uuden pipon koekäyttöön. Nyt siis pipo vielä koekäyttämättä mutta varmasti sopii hyvin kirpeään syksy/kevät säähän. Talvipakkasille pipo on auttamatta liian ohut ja reikäinen ilmava.


Päivän kruunasi uuden Novita lehden ilmestyminen. Ehdin vain nopeasti vilkaisemaan lehden ennen kuin Vain elämää alkoi, joten en vielä syvällisemmin lehteä tutkiskellut. Ensisilmäyksellä osui kuitenkin monta mallia ja uutta lankaa, jotka vaikuttivat todella kivoilta. Viime talvena tein avomiehelleni värikkäitä pipoja, mutta käyttämäni värit eivät hänen mielestään siltikään olleet tarpeeksi värikäitä. Nyt Isoveli lankaa löytyy neon väreissä, ja avomieheni laittoikin heti neonvihreän pipon tilaukseen. Eli nyt voi ihan luvan kanssa lähetä lanka ostoksille.


Lisäksi silmään pisti virkatun pipon ohje (malli 25):

Voisi pitkästä aikaa ottaa virkkuukoukun kauniiseen käteen ja virkata pipon, neon väreissä tietenkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti