keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kuplikkaita ja sydämentykytyksiä

Neuloosi jatkui hurjana viime viikolla. Sain viime viikon keskiviikkona valmiiksi myös ihanat Kuplikkaat:
Ohje: Kuplikkaat (Ravelry)
Puikot: 3:sen bambupuikot
Lanka: Novita 7 veljästä, luonnonvalkoinen

Kuplikkaat valmistuivat todella nopeasti ja mallineule oli erittäin helppo neuloa kun sen vain hogasi. Kämmekkään ovat kuplien ansiosta ihanan muhkeat ja siksi myös hyvin lämpimät.

Neuloosi loppui kuin seinään torstaina kun huomasin koirani oksentavan lankaa. Eläinlääkärissä käytiin heti torstaina ja vatsa ja suolisto kuvattiin. Mitään huolestuttavaa ei löydetty, joten oletimme että koira on saanut oksennettua kaiken langan pois. Koiran kunto kuitenkin heikkeni perjantaina ja kävimme Viikissä (päivystyksessä) uudestaan kuvaamassa vatsan, ja vatsa myös ultrattiin. Meidät kuitenkin lähtettiin kotiin, koska koira vaikutti suhteellisen pirteältä.

Perjantai ja lauantai välisenä yönä koiran kunto kuitenkin romahti ja lähdimme heti lauantai aamuna Viikkiin päivystykseen. Koirasta otettiin kontrollikuva ja otettiin nesteytykseen. Kymmenen aikaan lähdimme mieheni kanssa kotiin lepäämään ja jätimme koiran pieneläinsairaalaan. Kun olimme pääseet kotiin saimme eläinlääkäriltä soiton ja hän kertoi kirurgin olleen sitä mieltä että koira olisi hyvä leikata, ihan varmuuden vuoksi. Leikkauksen arvioitu kesto oli 2-3 tuntia.

Seitsemän aikaan illalla saimme soiton, että koira on leikattu. Koiraa siis operoitiin yhteensä 9 tuntia, josta leikkausta oli 7 tuntia. Vatsassa ja suolistossa oli todella paljon lankaa ja lankaa löytyi kahdessa eri värissä. Vatsalaukku oli avattu yhdestä kohtaa, ja suoli leikattu poikki kolmesta kohtaa, jotta lanka saatiin poistettua. Koira jäi pieneläinsairaalan teho-osastolle tarkkailuun. Pääsimme moikkamaan koiraa sunnuntai ja maanantai iltana ja eilen tiistaina saimme hakea koiran kotiin. Kriittistä aikaa on vielä ainakin viikko ja koplikaatioiden riski on vielä suuri. Toivotaan kuitenkin että koira paranee ilman ongelmia. On se sitkeä kaveri! <3

Hauvan luona vierailmassa maanantaina Viikin pieneläinsairaalassa,
Nyt on langat lukittu kaapien taakse, ja neuleinnostus kokenut kovan kolauksen. Ehkä innostusta taas löytyy kun koiran kunto taas kohenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti