torstai 26. helmikuuta 2015

Hurjan hiljainen helmikuu

Neuleinspiraationi on ollut koko alkuvuoden hieman hukassa. Kauheasti tekee mieli neuloa mutta tuntuu, että kaikki ideat on loppu. Ja kun jotain ensin innoilla aloittaa, ei se jaksa muutamaa päivää pidempään innostaa. Siksi olikin oikein tervetullutta, että eräs mies otti minuun blogin kautta yhteyttä ja kertoi etsineensä Jacques Cousteau pipon tyylistä keltaista pipoa kaupoista jo pitkään, mutta semmoista ei ollut tullut vastaan. Jacques Cousteau pipon malliin hän oli törmännyt blogissani (niitä on meillä jo vino pino), mutta koska hänen lähipiirissään ei neulojia löytynyt, otti hän minuun yhteyttä. Tietenkin lupasin pipon tehdä, jos mallin suunnittelija Lalla antaa vain luvan pipon tekemiseen. JC pipon malli on tarkoitettu vain yksityiseen käyttöön ja mallin käyttö muuhun käyttöön on aina sovittava mallin suunnittelijan kanssa erikseen. 

En aikaisemmin ole oikeastaan tilauksesta tehnyt mitään, ja ai kauhea kun stressasin kauheasti kaikkea mahdollista. Onko langan väri oikea, tuleeko piposta liian iso tai pieni, onko työn jälki tarpeeksi siistiä jne. Niimpä loppujen lopuksi päädyin tekemään kaksi eri kokoista pipoa, joista pipon saaja sai valita paremmin päähän sopivamman.Ohje: Jacques Cousteau pipo - Lalla Design
Puikot: Isompaan 3,5 mm sukkapuikot, pienempään 3 mm sukkapuikot
Lanka: Drops Merino Extra fine (30) sinapinkeltainen
Langanmenekki: molempiin 82 g

Molemmissa pipoissa silmukkamäärä on sama, puikkokoko on vain eri. Ja melko huiman eron sai tekemällä toisen vain 0,5 mm pienemmillä puikoilla. Täytyy sanoa, että tuo Dropsin Merino Extra fine lanka on kyllä yksi lemppari langoistani, se on ihan mahdottoman pehmeää ja siitä tehdyt pipot ovat erittäin lämpimiä. Ainoa huono puoli langassa on, että yleensä melko siisti käsialani ei näytä ihan niin siistiltä kuin yleensä, mutta jälki tasottuu ajan kanssa kun neuleita hetken vain käyttää.

Pipon saaja sai piponsa tänään ja vaikutti erittäin tyytyväiseltä. Oli juuri oikean värinen ja malli oli hyvä. Kerroin, että jos pipo mallin suunnittelija ei olisi antanut lupaa tehdä tätä pipoa, olisin voinut pitää hänelle muutaman oppitunnin neulomisesta ja opettanut neulomaan pipon. Hän nimittäin vaikutti erittäin kiinnostuneelta neulomisesta.

Helmikuun aikana olen aloittanut aikamoisen kasan erilaisia töitä ja varmaan purkanut enemmän kuin saanut valmista neulottua. Pukoilla on Liukkoset, Still Light tunic ja yksi Käänteinen-pipo. Lankavarastojani olen helmikuun aikana täydentänyt myös huolestuttavan paljon, on tullut ostettua mm. reumalankaa ja Regian herkullisen väristä uutta sukkalankaa Etude Coloria. Arnen ja Carlosin uutta ihanaa sukkalankaa pyörittelin pitkään käsissäni, mutta toistaiseksi se jäi vielä lankakauppaan. Ehkä ensi kerralla sitten.


Olen lauantaina suuntamassa äitini kanssa Helsingin Wanhaan satamaan käsityömessuille. Toivon löytäväni sieltä kauan kaivatun neuleinspiraationi. Onko muilla aikeita käydä messuilla pyörähtämässä?

Mukavaa loppuviikkoa!

10 kommenttia:

 1. Neuleinspiraation katoaminen kuulostaa tutulta.. Tavallaan huvittaa, mutta tavallaan ei sit yhtään. Ja langat huutelee, mut ei kuitenkaan huutele :D Kivan näköiset pipot! Jos hyvin käy, ni saat postia huomenna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi toi kuulostaa just siltä mitä täällä on ilmassa ollut koko alkuvuosi! :) Ja ihanaa en malta odottaa mitä posti tuo tullessaan! <3

   Poista
  2. Mulla on ollut vähän tuota samaa. Mielessä olisi vaikka kuinka kaikkea kivaa neulottavavaa, mutta kädet ei vaan ole nostaneet paljon mitään tekeille pööh. Mutta aina se on ennenkin tästä!

   Kiitos muuten sulle Eini täälläkin kirjeestä! Ai vitsit, miten ihania juttuja oli kaikki! <3

   Poista
  3. Toivottavasti pian helpottaa! :) Täytyy vaan ottaa semmoinen asenne, että tekee sen mikä kiinnostaa eikö turhaan yritä värkkäillä mitään mikä ei yhtään kiinnosta. :)

   Ja ihanaa, että kirje oli mieluinen! <3

   Poista
 2. Uskomattoman iso ero pelkkiä puikkoja vaihtamalla. Näyttää siltä että silmukkamäärässä olisi monen silmän vähennys. :)

  Minäkin olen tehnyt noita JC-pipoja, mutta lähes kaikki mustia. Miksei minun piireihini ole sattunut miestä, joka haluaisi tuollaisen värikkäämmän. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo ero on aika hurja. En tiedä oonko sitten hampaat irvessä tikuttanu tuon pipon tiiviimmällä käsialalla.

   On ollut kyllä mukavaa ettei ole mustia pipoja paljoa tarvinnut tehdä. Värikkäämpien tekeminen on paljon mukavampaa. :)

   Poista
 3. Oiskohan sinun neulomisinspiraation katoamiseen syynä kova kutominen joululahjoiksi ;) sulla oli nimittäin aikas monta lahjansaajaa ja ei vain yksivaan jopa kaksi pakettia per saaja :D kyllä se inspis sieltä tulee ja hyvähän on välillä pitää taukoakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo joululahja urakka on varmasti vaikuttanut asiaan. :) Mutta ehkäpä se tästä kossain vaiheessa helpottaa.

   Poista