sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Makoisaa laskiaissunnuntaita!

En ole ikinä pitänyt erityisesti pullan leipomisesta, pullaa tehdään meillä ehkä kerran tai kaksi vuodessa. En myöskään ole ikinä aikaisemmin leiponut laskiaispullia. Tänään on jauho pöllynnyt, raaka pullataikina maistunut, kermavaahto vatkautunut ja mansikkahillo ollut pitkin pöytiä. Ja kaikesta huolimatta lopputuloksena oli todella makoiset laskiaspullat.


Jotta laskiaspullia pystyi syömään hyvällä omallatunnolla, kävin aamutuimaan hölkkäämässä neljän kilometrin lenkin. Tämä oli toinen hölkkälenkki tänä vuonna, ja on mukava huomata jo toisen lenkin aikana ettei se kunto niin kamalan huonoksi ole vielä päässyt. Olemme työporukan kanssa osallistumassa toukokuussa Naisten kymppiin, joten jonkin verran on kevään aikana harjoiteltava. :)

Neulonta rintamalla on ollut hieman rauhallisempaa. Kävin perjantaina lankakaupassa aikomuksenani ostaa vain kolme kerää sinapinkeltaista Dropsin Merino Extra Fine lankaa. No mukaan tarttui kaikennäköistä muutakin.


Keltaisista keristä on muodostunut viikonlopun aikana pipo, joka on parhaillaan kuivumassa ja ottamassa muotoaan. Alpaca langasta ajattelin kokeilla olisiko tuo laivastonsininen väri minun Still light -tunikaan. Tuo Fine Wool oli heräteostos. Ostaessani lankaa ajattelin, että langasta tulee pipo, mutta kun googletin lankaa kävi ilmi että lanka on aikaisemmin tunnettu myös reumalankana. Lanka on ilmeisesti lämpimäpää kuin normaali villalanka. Lisäksi se on ihan mahdottoman pehmeää. Täytyy ehkä miettiä uudestaan mitä langasta tekisi. Jos sitä vaikka uskailtaisi tehdä ensimmäiset sormikkaat.

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti