maanantai 2. helmikuuta 2015

Ihana wurm

Ensimmäisen Wurmini tein noin vuosi sitten. Tykkään ihan hirveästi tästä mallista ja niin tykkäsi myös miehen äiti. Hän pyysi samanlaista pipoa itselleen. Lupasin tehdä pipon, mutta en meinannut löytää juuri sitä oikeaa lankaa. Ensimmäisessä Wurmissa käytin lankana Novitan Nallea, mutta ainakaan oma ihoni ei kestä kutittavaa Nallea, joten tuo ensimmäinen Wurm on jäänyt käyttämättömäksi. Olen miettinyt pipoon fleecevuoren lisäämistä, jotta saisin pipon taas käyttöön, mutta tostaiseksi tämä on jäänyt vain ajatuksen tasolle.

Tähän toiseen Wurmiin langan löysin Lentävästä lapasesta lokakuussa ja ajattelinkin, että saan pipon mukavasti valmiiksi joululahjaksi. No empä ihan saanut! Pipo valmistui juuri ennen vuodenvaihdetta, koska välipäivinä oli hyvä vielä kertaalleen purkaa ja aloittaa pipo alusta.



Puikot: 2 mm ja 2,5 mm pyöröpuikot
Lanka: Malabrigo sock yarn (811) Eggplant
Langanmenekki: 66 g

Tuo Malabrigon sukkalanka on 100% superwash merinovillaa. Aivan ihanan pehmeää ja ihan unelma neuloa. Lanka on myös käsinvärjättyä ja se tekeekin neuleesta ihanan eloisan. Ainoa "huono puoli" langassa oli se, että se on hirmuisen ohutta, light fingerin -paksuista lankaa. Lisäksi tämä malli on semmoinen, joka ei anna anteeksi jos pipo on liian suuri tai liian pieni, sen täytyy olla juuri sopivan kokoinen. Tästä syystä jouduinkin purkamaan pipon ainakin kolmeen kertaan, ja hieman pientä turhautumista oli viimeisellä kerralla jo ilmassa. Jos silmukka- ja kerrosmäärät kiinnostavat, tarkemmat tiedot löytyvät Ravelrystä Wurmia pukkaa -projektista.

Viime viikolla sain lähetettyä pipon Porvooseen, ja sain viestiä että pipo on juuri oikean kokoinen. Kaikki purkaminen ja uudelleen neulominen siis kuitenkin kannatti. ♥



Tuota langan väriä ei voi hehkuttaa tarpeeksi. Se on nimittäin ihana! Ja ihan mahdoton saada oikean värisenä kameralla kuvattua. Lähes kaikissa kuvissa pipo näytti harmaalta. Valitsin tähän kuvat, jossa pipo näytti edes hieman lilahtavalta.

Ihanaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

  1. Todellakin ihanan värinen ja kuten sanoin juuri sopivan napakka, että pysyy hyvin päässä, täytyy sanoa, että tuosta langasta kudottuna, pipo on ihanan mielyttävä päässä ja vaikka on ohuesta langasta niin pipo on ihanan lämmin... aaahhh mie rakastan tuota pipoa ja päässä se on ollutkin joka päivä siitä asti kun tänne Porvooseen tuli :D Kiitos Eini kulta vielä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että tykkäät ja on juuri sopiva! ♥

      Niin pesuohjeet unohdin laittaa mukaan: Käsipesu tai hienopesu (villapesuohjelmalla) 30° ja tasokuivaus. :)

      Poista
  2. Minulla on vyyhti tuota lankaa, tässä voisikin olla juuri hyvä projekti siihen. Kaunis pipo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tästä piposta tuli kyllä tosi kiva tuolla langalla. :) Ja jos paksumman pipon haluaa niin ainahan langan voi neuloa tuplana. :)

      Poista
  3. Ompa hauska malli ja kivalta näyttää tuo lanka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lanka on aivan ihanaa! ♥ Vaikka onkin hieman tyyristä niin on kyllä hintansa väärti. Tuota lankaa jäi minulle vielä 34 g ja pitäisikin keksiä mitä ihanaa siitä vielä saisi aikaiseksi. :)

      Poista