torstai 2. lokakuuta 2014

Tour de Järvenpää

Eilen työpäivän päätteeksi hyppäsin junaan, ja suuntasin nokkani kohti Järvenpäätä. Tapasin siellä lapsuudenystäväni. Koska en ole Järvenpäässä oikeastaan käynyt aikaisemmin, pyysin ystävääni esittelemään kaupunkia. Ystäväni tuntee minut oikein hyvin ja hän ohjasikin minut ensimmäisenä Neulekahvila Lentävään Lapaseen.


Neulekahvila on aivan ihana paikka ja henkilökunta oli todella auttavainen ja oikeasti kiinnostunut siitä mitä olen tekemässä. Mukaani tarttui yksi vyyhti Malabrigo sock -lankaa. Tuo väri on aivan ihana!

Neulekahvilasta olisi voinut ostaa aivan ihania kakkuja ja pientä suolasta, mutta koska halusimme syödä hieman ruokaisampaa ruokaa, suuntasimme Kulmankonditoriaan. Kahvilassa oli leipiä ja salaatteja kyllä moneen lähtöön. Kun vatsa oli täytetty, suuntasimme kävelykadun varrella olevaan itsepalvelu kirpputorille. Olen itse hirveän huono käymään kirpputoreilla, joten minusta on aivan ihanaa kun joku vie minut kirpputorille. ♥

Olin ihan yllättynyt kuinka paljon erilaisia lankoja kirpputorilta löytyi, moneen otteeseen jouduin taistelemaan itseni kanssa ettei mukaani tarttuisi lisää lankaa. Lankaa kun alkaa olemaan kotona niin paljon, että sitä löytyy joka nurkasta, pyrin ostamaan langat vain kun tiedän niille valmiiksi jonkun käyttötarkoituksen.

Seuraavaksi ystäväni vei minut Prisma-keskukseen. Kävimme Kivaputiikissa, ja apua miten ihana paikka se olikaan!! Hypistelin TeeTee-lankoja, ja kaikkia ihania, nokkelia ja kotimaisia sisustus- ja lahjatavaroita. Tuonne kauppaan voisi tuhlata pienen omaisuuden. Kivaputiikin jälkeen kävimme vielä pyörähtämässä Suomalaisessa kirjakaupassa, ja tottakai sieltähän löytyi melkein pöydällinen neulekirjoja alennuksessa. Tässä vaiheessa en pysynyt pitämään itseäni enää aisoissa, vaan päädyin ostamaan Veera Välimäen Lankaleikki-kirjan. Tätä kirjaa hypistelin maaliskuussa Wanhan sataman Kädentaito messuilla, mutta en silloin raaskinut kirjasta 30 euroa maksaa. Nyt kirjan maksoi vain 13 euroa.


Olipa siis hyvin neulontapainotteinen Järvenpää kierros, mutta tämä oli juuri minun näköinen. ♥ Lompakon kannalta ihan hyvä että matka Kirkkonummelta Järvenpäähän on sen verran pitkä, ettei sinne ihan kovin usein tule suunnattua. Tuolla nimittäin saisin tuhlattua kuukauden palkan jos toisenkin. ;)

Ihanaa torstaita!

8 kommenttia:

 1. Oi, oi ihanan väristä lankaa olet ostanut... todella mukavaa että olet päässyt tutustumaan Järvenpäähän ja vieläkin mukavampaa on että sinulla oli mukava ja sinun näköinen reissu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lanka on tosi ihanaa. Munakoison väristä. Ja tuo Järvempää oli kyllä kiva paikka. Ystävä leikillään vihjaili että heidän naapurista olisi asunto tulossa myyntiin. :)

   Poista
 2. Olet ihan nurkilla käynyt. :) Tuo Lentävä Lapanen on minun vakkarineulekahvilani, olin siellä viimeksi eilen aamulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun ansiosta tiesinkin kyseisen paikan olemassaolon. Oli kiva päästä tutustumaan paikaan. :)

   Poista
 3. Oletpa läheltä mennyt ohi :) Mä oon kerran käynyt Lentävässä Lapasessa, söin taivaallista omenapiirakkaa ;) Ja toki hypistelin ihania lankoja. Siitä käynnistä on tosin nyt n. vuosi aikaa. Pitäis lähteä uudelleenkin sinne.. Noin muuten ei Järvenpää kuulu lempparipaikkoihini, mutta mikä jottei siellä voi silloin tällöin piipahtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kakut näyttivät tuolla aivan taivaallisilta. Harmitti ettei käyty ensin syömässä suolasta niin olisi voinut herkutella kakunpalalla tuolla.

   Poista
 4. Ihanaa kuulla, että viihdyit puodissamme - tervetuloa toistekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulen sitten kun sielläpäin taas liikun! :)

   Poista