lauantai 17. tammikuuta 2015

Norjalaiset lapaset

Tämän viikon maanantaina -15°C pakkasilla totesin, että on aika tehdä itselle lämpimämmät tumput. Lämpimiin lapasiin ei varmaan voisi olla parempaa lankaa kuin 100% villalanka ja Dropsin Karismaa löytyy kaapeistani läjäpäin. Niistä minun piti tehdä villatakki itselleni, mutta en tykännytkään siitä tummanharmaasta. Olisin halunnut kuvata tumput omissa käsissäni, mutta miehen ollessa 38° kuumeessa jouduin tyytymään kameran itselaukasimeen, ja noh, sillä en kovin hyvään lopputulokseen päässyt.Ohje: Norwegian Mittens for Mimi, Anna Mazzarella
Puikot: 3,5 mm bampusukkapuikot
Lanka: DROPS Karisma luonnonvalkoinen (01) ja tumma sinappi (52)
Langanmenekki: Luonnonvalkoista 60 g, sinappia 40 g. Yhteensä 100 g.

Lapasia oli kiva neuloa ja ne valmistuivatkin nopeasti ja helposti. Vieläkään en ole tuohon omaan kirjoneuleen käsialaan tyytyväinen, mutta eipähän enää ainakaan langanjuoksut kiristä neulosta niinkuin ihan ensimmäisissä kirjoneuleussa. Ehkäpä tuo käsialakin tasoittuu kun neuloo ja harjoittele tuota kirjoneuletta lisää.


Nyt kun lapaset valmistuivat, ollaan meilläpäin taas useampi aste plussan puolella. Näin ollen lapaset saavat jäädä laatikkoon odottelemaan hieman kylmenmpiä säitä. Ovat nimittäin melkoisen lämpimät tumput. Ja hyvä niin.

Tuota sinapin väristä Karismaa minulla oli vain 39 grammaa, joten lanka loppui ihan viime metreillä kesken. Tarkalleen ottaen 5 kerrosta ennen viimeisen lapasen peukalon päättelyä. Sain siis hyvän syyn lähteä tutustumaan Helsingin Menitaan, joka omien googlailujen perusteella on lähin Dropsin lankoja myyvä lankakauppa Helsingin rautatieasemalta katsottuna (korjatkaa jos olen väärässä).

Karisman lisäksi Menitasta matkaan tarttui Lana Grossan merinovillaa, jonka seassa on ripaus kashmiria. Tästä ajattelin tehdä miehelle jotain luksusta lähestyvän vuosipäivän kunniaksi. ♥


Vielä ehditte osallistumaan muutaman päivän ajan synttäriarvontaan!

Mukavaa lauantaita!

14 kommenttia:

 1. Todella kaunis malli, varmasti lämmin kirjoneuleen ansiosta! Itelläkin vielä kirjoneuleen jälki on epätasaista, mutta höyrytän valmiit työt aina silitysraudalla ja venyttelen niitä niin se tasoittaa vähän pintaa. Vaikka harjoittelullahan tuo käsialakin tasoittuisi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Täytyykin kokeilla tuota höyrittämistä. Olen huomannut että jos vähänkin joutuu juoksuttamaan lankoja niin jälki muuttuu epäsiistiksi. Näissä lapasissa esimerkiksi kämmenpuoli on tosi siisti mutta selkäpuolen käsiala paljon epäsiistimpää.

   Poista
 2. Oi, Ompa tosi kauniit <3 ja raikkaan väriset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tarkoitus olisi tehdä vielä lapasten kaveriksi pipo.

   Poista
 3. Miten nää on menneet multa ihan ohi! Ihan älyttömän nätit! Värit, malli, kaikki ihan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Tykkään näistä ihan hirveästi. :)

   Poista