tiistai 14. lokakuuta 2014

Syksyinen lehtipeitto

Puolitoista viikkoa sitten tapasin silloin viimeisillään raskaana olevan ystäväni. Kyselin tarvitsisiko hän vielä vauvalle jotain neulottua ja kävi ilmi että hänellä ei ollut ollenkaan neulottua vauvanpeittoa. Minäpä pistin heti tuumasta toimeen.
Ohje: Leafy Baby Blanket, Leyla Alieva (ilmainen ohje Ravelryssä)
Puikot: 5 mm alumiiniset neulepuikot
Lanka: Drops Cotton Merino 07 viininpunainen
Langanmenekki: 308 g

Mallin olin löytänyt joskus aikaisemmin Ravelrystä, ja tiesin heti, että tämän peiton neulon ystävälleni. Oikea lanka löytyi Soukan Menitasta ja se on aivan ihanaa! Niin pehmeää! Ja olipa vielä alennuksessa Dropsin Merino Mania -kampanjan ansiosta.


Tuo värikin oli aivan täydellinen syksyiseen lehtipeittoon vaikka kaupassa hieman väriä emmin. Neuloessa vielä mietin onko punainen väri jouluisen punainen vai syksyn punainen, mutta päädyin lopulta syksyiseen punaiseen. En malta odottaa että pääsen viemään peiton uunituoreelle äidille ja hänen pienelle prinsessalle. ♥

Minun joulukaktuksenikin ovat täydessä kukassa kun muistin vihdoin ja viimein nostaa ne parvekkeelta sisälle ja kastellakkin niitä hieman. Kummallinen kukka. Mitä huonommin sitä hoidan, sitä paremmin se kukkii. Muut kasvit eivät minun hoidossa pysy edes hengissä.


Oikein ihanaa alkanutta viikkoa!

11 kommenttia:

 1. Oi ihana peitto pikkuiselle ja todellakin ihanan syksynpunainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii ja sitte haluun oksan/palan tuosta kukastasi....

   Poista
  2. Taisitkin pyytää jo viime vuonna pistokasta tuosta kaktuksesta. :) Täytyykin muistaa ottaa. Kukinnan täytyy varmaan loppua ennenkuin pistokkaita voi ottaa?

   Poista
 2. Aivan ihana peitto!!! :o Todella kaunis :) Oliko vaikea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei ollut vaikea tehdä. Mallikertaa piti aina kerroksen alussa vähän vilkuilla mutta hyvin pystyi esim. telkkua katsomaan neuloessa. Vasemmalle kaartuvissa lehdissä nurjan puolen kavennus "takakautta nurin yhteen" tuotti hieman hampaiden kiristystä mutta sekin alkoi muutaman mallikerran jälkeen sujumaan. :) Ja peitto valmistu nopeasti kun peitto neulottiin tuplalangalla.

   Poista
 3. Onpas kaunis peitto! Tällaisen haluan kyllä itsekin tehdä..kunhan taas saan jo aloitettuja töitä viimeisteltyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suosittelen lämpimästi. Peitto valmistuu nopeasti ja on helppo tehdä. :)

   Poista
 4. Upea peitto ja upea kukka! Tosi kaunis lehtikuvio tuossa peitossa, menen heti siirtämään ohjeen omaan kirjastooni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tykkään kanssa tuosta lehtikuviosta. Yksinkertainen mutta silti näyttävä.

   Poista
 5. Punainen väri sopii täydellisesti tuohon kauniiseen malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä! Kaupassa puntaroin harmaan, roosan ja tuon viininpunaisen värien välillä mutta onneksi valitsin tuon viininpunaisen. :)

   Poista