perjantai 17. lokakuuta 2014

Liian paksut pohkeet

Onko sinulle tullut vastaan ongelma, että pienipohkeiselle henkilölle tehdyt pitkät sukat pitäisi kuvata jalassa, mutta pelkäät venyttävän omissa paksuissa/paksummissa pohkeissa sukat liian isoiksi?

No itselle tuli ensimmäisenä mieleen, että kuvaamisessa kannattaisi käyttää apuna succaplokkia, jos sellaisen omistaisi. Olen yrittänyt ostaa semmoiset jo varmaan vuoden, mutta en tiedä miksi jää aina ostamatta!

Seuraava vaihtoehto joka minulle tuli mieleen oli sulloa sukat täyteen sanomalehtiä. Lopputulos ei ole kovin mairitteleva, mutta nämä sukat on vain kuvattava niin, että nuo palmikot hieman "aukeat".

Ohje: Palmikkosukat, Anne-Maija Immonen (ilmainen ohje)
Puikot: 3,5 mm bambupuikot
Lanka: Novita 7 veljesetä (047) vaalean harmaa
Langanmenekki: 166g

Tällä mallilla on tehnyt sukat kerran aikaisemmin. Ja edelleen tykkään sukan mallista ihan hirveästi! Sukat on todella näyttävät ja hirveän helpot tehdä. Itse muokkasin mallia niin, että ennen kantapäätä kavensin ensimmäiseltä ja neljänneltä puikolta yhteensä neljä silmukkaa, jotta sain kantapäästä sopivamman kokoisen. Lisäksi kiilakavennuksissa kavensin yhden ylimääräisen silmukan, eli niin että ensimmäiselle ja neljännelle puikoille jäi 11 silmukkaa kummallekkin. Ensimmäinen sukka valmistui käytännössä viime sunnuntain aikana kokonaan, toinen sukka valmistui pikkuhiljaa junassa tämän viikon työmatkoilla,

Nyt taitaakin olla niin että tuo joulu alkaa pikkuhiljaa kuumottamaan, ja villasukkatehdas pikkuhiljaa käynnistyy. Eli luvassa parin seuraavan kuukauden aikana yksi jos toinenkin villasukka ja toivottavasti jotain muutakin pientä. :)

Mukavaa loppuviikkoa!


6 kommenttia:

 1. Hyvä idea ja nätit sukat taas kerran.... ja tottakai nää on hienot kun mulla on samalla mallilla tehdyt :)

  VastaaPoista
 2. Olen käyttänyt myös sanomalehtiä taktiikkana, myös pienet sukat täytän rullatuilla nilkkasukilla ennen kuvausta. :) Itsellä kun on iso jalka ja jos teen pienempiä sukkia ei niitä suita omaan kinttuun vetästä viruttuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan loisto idea täyttää sukka nilkkasukilla. Tulee paljon siistimmän näköinen. Itse en saanut kauhean siististi noita sanomalehtiä laitettua tuonne sukkaan. Tosin lyhyemmät sukat on varmaan helpompi täyttää. :)

   Poista
  2. Lyhyvartisiin ne toimii ihan kelvosti, pitkävartisiin voisi upota vähän turhankin monta paria. Ainahan sinne voi kaikkea pehmeetä laittaa, mitä voi kuvaustilanteessa yrittää "muotoilla" :D

   Poista
  3. Totta! :) Mietinkin että voisi täyttää sukat pumpulilla mutta ei löydy noin pitkiin sukkiin tarpeeksi pumpulia. Eikä myöskään kyllä sukkiakaan. Lankakerätkin voisi toimia. Niitä löytyisi ainakin riittävästi kaapista. :)

   Poista