lauantai 20. syyskuuta 2014

Otatko haasteen vastaan?

Villasukkavuoden Marjaana haastoi lukijansa ottamaan osaa Asunnottomien yön villasukkakeräykseen. Itse otin haasteen vastaan, otatko sinä? Sukkia kerätään 17.10 asti, joten keräykseen ehtii hyvin vielä osallistumaan.

Seuraava teksti on kopioitu suoraan Asunnottomien yön villasukkakeräyksen facebook sivuilta:

Hei!
Tämä on sinulle, jolla on lämmin sydän ja varpaat sekä halu auttaa heitä, joilla ei välttämättä näin ole. Asunnottomien yö järjestetään valtakunnallisesti 17.10.2014 ja siinä tapahtumassa villasukat päätyvät 100% varmasti todelliseen tarpeeseen. 
A-klinikkasäätiö haastaa kaikki mukaan Asunnottomien yön villasukkakeräykseen. Tavoitteemme on kerätä vähintään 1000 paria uusia miesten ja naisten villasukkia jaettaviksi eri kaupungeissa ympäri Suomen tuolloin Asunnottomien yönä 17.10. Mikäli haluat osallistua talkoisiin, laita puikot viuhumaan ja valmiita sukkia/sukkalankoja tulemaan: 
A-klinikkasäätiö/Sukkakeräys 
Maistraatinportti 2, 00240 Helsinki
Postittamisen sijaan sukkia voi myös tuoda A-klinikkasäätiön keskustoimistolle Länsi-Pasilaan tai muihin säätiön yksiköihin, joita löytyy mm. Hämeestä ja Länsi-Suomesta. Huomioithan, että suuri osa esim. A-klinikoista on kuntien tai kuntayhtymien ylläpitämiä. Pystymme siis järjestämään keräystä vain A-klinikkasäätiön toimipisteissä, joiden yhteystiedot löydät täältä: http://bit.ly/1slFCrx
Itselläni valmistui viime viikolla sopivasti yhdet miesten sukat, jotka sain tänään pääteltyä.


Ohje: Hyvät perusvillasukat miehelle 7 veljestä, koko 42
Puikot: 3 mm bambuiset sukkapuikot
Lanka: Novita 7 veljestä Raita
Langanmenekki: 120 g

Nämä sukat tein alunperin joululahjaksi, mutta ehtiihän tässä vielä ennen joulua kutomaan sukat jos toisetkin. Tykkäsin hirveästi neuloa tuota uutta Raita lankaa. Langan harmaa-keltainen väriyhdistelmä on herkullinen. Neulottuna keltainen ei omasta mielestäni näyttänyt ihan niin raikkaalta kuin mitä iskemättömässä kerässä näytti, mutta tykkäsin silti. Täytyy ostaa muutama kerä varastoon kun seuraavan kerran uskallan kulkea kaupassa lankahyllyn ohi. :)

Mukavaa lauantai-illan jatkoa!

14 kommenttia:

 1. itselläkin on tulossa vähintään yhet sukat keräykseen :D tulisi enemmän, mutta kauheesti kaikkea muuta neulomusta tuossa samaan aikaan, niin kattoo jos ehtii. Ihana idea tää tämmöne, harmi kun en aikasemmin tuota keräystä ollu huomannu ku vasta tän kuun alussa.
  Ja tuo raita on ihana, ite hiplannu just tuota lankaa kaupassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Itse olen kanssa harmitellut etten huomannut tätä keräystä aikaisemmin.

   Poista
 2. Miepä en ota haasteseen osaa kun tuo kutominen ei enään suju, mutta hienoa Eini et sie otit ja ihanan väriset sukat teit.

  VastaaPoista
 3. On kyllä kiva lanka :) Mun silmään värit näyttää tosi ihanilta <3 Keräykseen en nyt osallistu, mutta iso tsempitys kaikille siihen ryhtyville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta langasta tuli kertaheitolla yksi lemppareistani! :)

   Poista
 4. Olen himoinnut tuota kyseistä lankaa kaupassa useasti. En vain keksi mitä kivaa siitä teksii. väriyhdistelmä on todella ihana. Ja sukat ovat todella hienot :)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa että otit haasteen vastaan. Kiitos. ♥
  Tosi reippaat sukat, kiva tuo harmaan ja kirkkaan keltaisen yhdistelmä. Tuota lankaa pitänee hankkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! ♡ Tämä on niin hieno keräys ettei voi olla ottamatta osaa. :) Ja kiitos itsellesi kun vinkkasit, olisi muuten mennyt kokonaan ohi.

   Poista
 6. On kyllä tosiaan ihanan väriset <3 Mukava ajatus tuo hyväntekeväisyysneulonta. Tekisi mieleni ottaa koppi, mutta en uskalla luvata. Tekisi kyllä mieli äityä sukauttamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, tykkään ihan hirveesti väristä. Ei tarvinnut kovin paljoa kaupassa empiä ostanko lankaa vai en. :) Ja nää hyväntekeväisyysneulonnat on kyllä hienoja! En aikasemmin ole ehtinyt keräyksiin ottanut osaa, mutta nyt oli jo yhdet sukat melkein valmiina. Harmittaa vain kun ei aikaisemmin huomannut keräystä. Olisin neulonut useammat sukat. :)

   Poista