keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Ajokauden päätteeksi

Mies pyysi jo keväällä itselleen moorttoripyöräilyä varten ajosukkia. Villasukat, jotka ovat viileällä ilmalla lämpimät ja lämpimällä vilpoisat. Oikea lanka sukkiin löytyi kesällä: italialaista saksalaista fingering paksuista merinovillaa. Näin siis ajokauden päätteeksi sain miehelle tehtyä ajosukat. :)
Ohje: Soveltaen Dropsin joustinneulesukka ohjetta, tarkemmat tiedot Raverlryssä
Puikot: KnitPron 2 mm koivupuikot
Lanka: Lana Grossa Meilenweit Merino
Langanmenekki: 75g
Fiilis: Kahden koeajelun jälkeen, mies sanoi että sukat olivat hyvät.

Halusin tehdä sukat, joissa on varresta varpaisiin joustinneuletta, jotta sukat istuisivat mahdollisimman hyvin jalassa. Ja aikas napakat noista tuli. Hieman kärkikavennuksissa oli ongelmia silmukkamäärän kanssa, mutta ihan siisti tuosta kärjestä kuitenkin tuli. Ja tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun tein varpaisiin asti joustinneuletta. Olen sukkiin oikein tyytyväinen, ja mikä parasta, mieskin kehui sukkia hyviksi. Ja tuo lanka oli aivan ihanaa. Mietin että tuosta langasta olisi kiva tehdä kynsikkäät, mutta 35 g ei ihan riitä kynsikkäisiin.

Mutta nyt ylös ulos ja lenkille. Ja sen jälkeen tikuttamaan seuraavia sukkia hieman eteenpäin.

Mukavaa tiistaita!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On kyllä, ja ihanan pehmoista ja myös mukava neuloa. Sen verran pitää vielä tarkentaa, että lanka on Italiassa valmistettua saksalaista lankaa. :) Alunperin katsoin vain vyötteestä, että lanka on tehty Italiassa, ja oletin että se on italialaista, mutta pienen googlailun jälkeen osoittautuikin saksalaiseksi valmistajaksi tuo Lana Grossa.

   Poista
 2. No onhan sitten ensikesäksi ajosukat tai sitten ei, sikäli kun poikaani yhtään tunnen nuo sukat ovat kohta kulutettu loppuun..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että näitä sukkia käytetään vain moottoripyöräilessä, joten kestävät ehkä hieman pidempään. :) Mutta hän on kyllä yksi villasukkien suurkuluttaja. Onneksi kaapit on jo täynnä villasukkia, :)

   Poista