maanantai 4. elokuuta 2014

Pienelle prinsessalle

Näen huomenna lapsuudenystäväni, jolle on lokakuussa syntymässä pieni tyttö. Halusin tietysti tehdä jo etukäteen pienelle jotakin, joten tikutin viime viikon työmatkoilla pienet junasukat.


Puikot: 2 mm KitPron koivuiset sukkapuikot
Lanka: Drops Fabel (100) luonnonvalkoinen
Langanmenekki: 22 g
Fiilis: Junasukat on aina ihanat! ♥

Kaapeistani löytyi myös kirsikanpunaista Fabelia, ja ajattelin ensin tekeväni kaksi paria junasukkia. Lankaa oli kuitenkin jäljellä vain 20g, joten päädyinkin aloittamaan neuletakin. Äly ja väläys, ihan kuin langat riittäisi sukkien sijasta sitten siihen!! Helyes-blogissa vilahti toukokuussa Linnie-villatakki, joka langan paksuuden ja helppouden osalta osui kuin nappi silmään.



Puikot: 3 mm KitPron koivuiset pyöröpuikot
Lanka: Drops Fabel (100) luonnonvalkoinen, Drops Fabel (109) kirsikanpunainen, B.B.B Filati Super Trekking (7800) valkoinen
Langanmenekki: Yhteensä 54 g
Fiilis: Tästä tuli aivan ihana!

Aikaa villatakin tekemiseen oli vain muutamia päivä, ja tietenkin se lankakin loppui kesken. Valkoinen lanka kylläkin. Tietenkään aikaa ei ollut langan tilaamiseen, joten yritin etsiä mitkä lähialueen lankakaupat myyvät Dropsin lankoja. Niimpä lauantaina suuntasin Espoon Soukassa sijaitsevaan Menitan outlet myymälään. Fabelia löytyi kaupasta vaikka kuinka, mutta ei tietenkään sitä valkoista, mitä olisin tarvinnut. Myyjä suositteli italialaista B.B.B Filati Super Trekking lankaa, joka on saman paksuista kuin Dropsin Fabel. Ja voi vitsit että oli ihan loistavaa lankaa!


Pieni värierohan on havaittavissa neuletakissa, sillä Fabel on luonnonvalkoista, mutta eroa ei varmaankaan edes huomaa jos ei osaa sitä etsiä. Lanka tuntui ihan himpun verran paksummalta kuin Fabel, mutta oli todella laadukasta ja pehmeää. Eikä ollut lanka hinnalla pilattu, 1,90e kerä (50g). Mä olen niin menossa hampstraamaan lisää tuota lankaa, kunhan taas eksyn Espooseen!


Tämä olikin muuten ensimmäinen villatakki, jonka olen saanut valmiiksi! Olen itsestäni aika ylpeä, vaikka olikin vauva kokoa! :) Ja ihan pakko vielä hehkuttaa: Ensimmäinen lomapäivä takana, ja vielä neljä viikkoa lomaa edessä! Mikä fiilis! ♥

Mukavaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen villatakki ja sukat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Vähän jännittää onko takki liian tyttömäinen tulevan äidin mieleen, :)

      Poista
  2. Ihanan takin ja sukat oot tehnyt! :) Eikös vain ollutkin mukava neulottava tuo takki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuo takki oli ihanan helppo neuloa ja ohjekin oli todella selkeä. Tykkäsin kovasti! :) Vähän sähläsin napiläveissä mutta muuten onnistui hyvin. :)

      Poista