lauantai 30. elokuuta 2014

Esteri-laukku
Ohje: Esteri-laukku, Lankava ja kahvojen idea Iloa itse tehden -blogista
Koukku: 8 mm muovinen Novitan koukku.
Lanka: Ontelokude, ehkä Lilli. En tiedä mitä ontelokudetta Mamman tuvassa myyvät.
Langanmenekki: 694 grammaa. Lisäksi tilkku kangasta, pahvia ja ainakin puoli purkkia liimaa.

Miehen äiti pyysi minulta alkuviikosta virkattua laukkua. Kun loppuviikosta palasimme reissusta kotiin, kaivelin lankavarastosta ontelokuteeni ja otin tuumasta toimeen. Laukun virkkaus oli mukavaa vaihtelua, sillä olen viimeiset kaksi viikkoa tikuttanut miehelle 2 mm puikoilla perussukkia tai tehnyt 2,5 mm puikoilla vauvansukkia. Laukku valmistui muutamassa illassa, ja ihan kivahan tuosta tuli vaikken kauheasti ole virkannutkaan.

Koska ontelokude on eri kuin ohjeessa, jouduin virkkaamaan hieman mutu-tuntumalla, ja tietenkin katsoin ohjeesta laukun koon vääriin. Katsoin ohjeesta että laukun korkeus on 28 cm, mutta se olikin laukun leveys, korkeutta laukulla pitäisi ohjeen mukaan olla 10 cm vähemmän. Nyt siis pieni laukku, onkin hieman isompi laukku. Täytyy toivoa että laukku kelpaa hieman isompana saajalleen. Ja jos ei kelpaa niin kyllä laukku minulle kelpaa. :)

Laukun pohjalle laitoin kaksinkertaisen pahvin, jonka päälystin kankaalla, jonka kävin perjantaina Mamman tuvasta ostamassa. Ja täytyy kyllä sanoa että minulla on peukalo keskellä kämmentä kaikissa kankaisiin liittyvissä jutuissa. Ohjeen mukaan kangas olisi pitänyt liimata sprayliimalla, jota minulla ei ollut. Näimpä ollen käytin askarteluliimaa, jolla onnistui kyllästämään tuon pienen pahvinpalan oikein lahjakkaaksi. No, ei voi muuta sanoa kuin että harjoittelu tekee mestarin. Ehkä.

Lähetän läppärini maanantaina huoltoon näytön kontaktihäiriön takia, joten tiedossa on siis ainakin viikon tai kahden blogihiljaisuus. Konetta on hieman hankala käyttää kun näytössä näkyy kuva vain silloin kun näyttö on lähes puoliksi kiinni. :( Päivittelen koneen huollon ajan kuulumisia Facebookin puolelle puhelimella.

Mukavaa loppuviikkoa!

10 kommenttia:

 1. Tosi kiva laukku! Tuo on tosiaan mukava tunne kun kakkosen puikoilla neulomisen jälkeen ottaa ison koukun ja ontelokudetta, kyllä työ joutuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Laukun valmistuttua sain puhtia tikuttaa myös miehen sukatkin viimein valmiiksi. :)

   Poista
 2. Voi miten upea siitä tulikaan ja pohjakangas sopii kuin nakutettu, kyl olet taitava... ja laukun koko ei kyllä haittaa mitenkään, joten kyllä kelpaa ja näin ollen joutunet itsellesi tekemään uuden :) kiitos kultaseni upea laukku ja minö olen se onnellinen joka sen saa <3

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva laukku!! Vois itsekin tuollaisia virkkailla... Kun ensin hakis vähän kudetta jostain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ehdin suunnittelemaan että vinoraita tai salmiakki kuvio vois olla tossa laukussa tosi kiva! :) Täytyy itsekkin hakea tai tilata kudetta lisää. Tuo ontelokuteella virkkaaminen on tosi koukuttavaa! :)

   Poista
  2. Todella hyvä idea tuo vinoraita tai salmiakkikuvio, vois tulla tosi kiva...

   Poista
  3. Niimpä! Oikein harmittaa että loppui tuo musta kude kokonaan. Oisin heti halunnut päästä kokeilemaan. :)

   Poista