perjantai 15. elokuuta 2014

Onni on..

...neulottu vauvanpeitto.
Ohje: Novita Onni langan vyötteestä, löytyy myös Novita syksy 2014 lehdestä.
Puikot: 5 mm alumiiniset neulepuikot
Lanka: Novita Onni (832) kirjava pinkki
Langanmenekki: 1 kerä eli 187g
Fiilis: Suloinen ja pehmeä peitto, mutta todella puuduttava tehdä. Langasta en pitänyt yhtään.

Ystäväpariskunnalle on syntymässä tyttö lokakuun lopussa. Tämä tarkoittaa istä, että ystäväpiiriin on syntymässä kaksi tyttövauvaa lokakuussa. Luvassa on siis lisää muutamia pienen pieniä ja punaisia vauva juttuja lähitulevaisuudessa. Koska toiselle tyttövauvalla tikutin neuletakin, ajattelin toiselle tehdä vauvapeiton. Uusimmassa Novita lehdessässä (syksy 2014) oli paljon vauvajuttuja Novita Onni langasta, joten kävin lähi Prismasta ostamassa kerän pinkkiä Onni lankaa ja rupesin tikuttamaan peittoa (jokaisesta ostetusta kerästä menee 0,8 € Uusi Lastensairaala 2017 keräykseen!). Lanka on ihanan pehmeää, mutta voi sitä nukan ja pölyn määrää mitä langasta lähti. Sohva ja vaatteet ihan vaaleanpunaisen nukan peitossa. Lisäksi kerässä pitäisi olla 200g lankaa, mutta omassa kerässäni oli vain 187g. Tämä harmitti suuresti, sillä neljä riviä ennen päättelyä, lanka pääsi loppumaan...


Ei auttanut muu kuin purkaa viitisen kerrosta ja tehdä hieman tuplakavennuksia, jotta sain langan riittämään. Tämän takia peitosta ei tullut ihan symmetrinen, mutta ehkä se ei ole vauvan peitossa niin tarkkaa. Jokatapauksessa en taida toistamiseen kyseistä lankaa ostaa, vaikka osa langan tuotoista menisikin hyvään tarkoitukseen.

Mukavaa perjantaita!

4 kommenttia:

 1. Aika kurjan kuuloinen juttu! Siis tuo langan loppuminen ja ylipäätään lanka. Mä oon harkinnut sen ostamista, sinisenä toki, mutta enpä taida viitsiä. Tuo reilu 10g puuttuminen on kuitenkin melko radikaali, kun siihen saattaa mahtua juuri ne kriittiset metrit. Olisko reklamaatio paikallaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan Novitalle laittaa viestiä kunhan reissusta päästään kotio. :) Olen vain kauhean huono valittamaan mistään, vaan usein tyydyn siihen mitä saan. Olen muuten huomannut että usein Novitan kerät on enemmän tai vähemmän vajaita tai sitten osaan valikoida kaupasta keräni todella huonosti. :(

   Poista
 2. Ihana peitto :) ihan sellainen vauvan värinen. Minä myös ehdottaisin reklamaatiota, eihän tuollainen ole olleskaan kivaa. 200g lankaa on 200g lankaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo väri on kyllä ihan tyttövauvan värinen. :) Täytyy toivoa että tulevat vanhemmatkin tykkäävät peitoista. :)

   Poista