sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Sateisena sunnuntaina

Voisiko sateista sunnuntaita viettää paremmin kuin vain löhöten kullan kainalossa sohvalla, katsoen elokuvia ja sarjoja ja tietenkin neuloen jotain aivan ihanaa! Olla vain, tietäen ettei koko päivänä tarvitse tehdä mitään, tai mennä minnekkään. ♥

Päätin kesäkuun alussa, että käyn kesäkuussa läpi töitä, jotka ovat olleet luvattoman pitkään kesken. No, toistaiseksi olen saanut valmiiksi vain kaksi projektia: Maatuskat ja Hermione's everyday socks. Myös muutamat ikuisuusprojektit, jotka ovat odottaneet vain purkutuomion toteutusta ovat saaneet kyytiä. Niistä yksi oli torkkupeiton alku, jossa virkattiin isöäidinneliö tekniikalla yhtä isoa suorakulmiota.


Peiton ohje löytyy Novitan kevät 2012 lehdestä (ja myös Novitan sivuilta). Tämä projekti oli työn alla sen kaksi vuotta lehden ilmestymisestä ja nyt päätin, että nyt on aika ottaa langat parempaan käyttöön. Minulle oli selkeästi iskenyt jokin lukihäiriö kun olen peittoa alkanut tekemään, sillä käytin lankana Novita 7 veljestä lankaa ohjeessa olevan Nalle langan sijasta. Ja voi kuinka karkealta peitto tuntuikaan. Yritin uskotella aina virkatessani peittoa eteenpäin ettei se langan karkeus haittaa, mutta nyt minun oli vain annettava periksi ja purettava koko tekele.


Olen pitkään haaveillut tekeväni kunnon kirjoneulesukat itselleni, ja purkaessani peittoa päätin, että näistä langoista tekisin sukat itselleni. Katsoin jouluna saamastani Fair islen neulemallit -kirjasta muutaman helpon mallineuleen ja Novitan sukkalehden Villit kirjoneulesukat ohjeesta silmukoiden määrät, kavennuskohdat ym. ja lähdin neulomaan. Noin 15 senttiä neulottuani totesin että meleerattu ruskea ei erotu luonnonvalkoiseta langasta edukseen ja purin hammasta purren senkin tekeleen. Kävin lankavarastostani kaivelemassa lankoja ja käteeni osui petroolin värinen jämäkerä 7 veljestä lankaa. Ja miten olenkaan tyytyväinen että purin tuon aikaisemman tekeleen ja aloitin uudelleen luonnonvalkoisella ja petroolilla.


Nyt saankin jännittää loppuun asti kiristääkö sukka miten paljon pohkeesta ja miten iso jalkapohjasta tulee. Tuossa Villit kirjoneulesukat ohjeessa tehdään kantapää vasta ihan viimeisenä.

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

4 kommenttia:

 1. Kauniit sukat tulossa! Minulla on joku kynnys tuota kirjoneuletta kohtaan, viimeksi olen tehnyt kirjoneulesukat joskus teininä, eli onhan siitä jo jokunen vuosi. :) Lähditkö muuten mukaan siihen Löysäpipoisten KyJyyn?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon noista sukista ihan täpinöissäin. :) Toivottavasti mahtuu valmiina jalkaan. Itellä on nyt jokin kirjoneule villitys. :) Kirjoneuleen tekeminen on kivaa niin kauan kun langanjuoksut pysyvät kohtuullisina. Esim. Noissa sukissa ei tarvitse juoksuttaa lankoja ollenkaan joten tekeminen on nopeaa. :)

   Ja tuosta KyJystä, ajattelin ettei ehkä ole ihan mun haaste, sillä olen koko kevään yrittänyt saada keskeneräisiä töitä valmiiksi ja tuossa KyJyssä täytyy varmaan jokunen työ jättää kesken että saa sen 20 työtä aloitettua tarpeeksi ajoissa.😊

   Poista
 2. Noi on tositosi hienot! :) Sininen on tosi hyvä valinta tuohon :)

  Jospa tässä koittais taas kommentoinnissa vähän petrata, kun tuntuu jääneen vähälle.. :D Mutta lukemassa oon käynyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) no sulla riittää varmasti muuta puuhaa kotona! Ja hyvinhän sä aina täällä ainakin oot käyny kommentoimassa! :) Mulla tässä olis petrattavaa bloggaamisen ja kommentoimisen suhteen. :)

   Poista