maanantai 23. kesäkuuta 2014

Inhokit

Ohje: Hermione's Everyday Socks
Puikot: 2 mm KitPron koivuiset sukkapuikot
Lanka: Drops Fabel (100) luonnonvalkoinen ja Sandnes Garn Sisu Print 2100
Langanmenekki: Fabel 18g ja Sisu 63g
Fiilis: Näistä tuli tosi kauniit, mutta voi että inhosin neuloa näitä!

Löysin näiden sukkien ohjeen Ravelrystä viime vuoden lokakuussa ja rakastuin! Nämä sukat tekisin itselleni, kunhan vain löydän oikean langan ja ajankohdan näiden tekemiseen. Maaliskuussa Bloggaajan haasteen yllyttämänä otinkin härkää sarvista kiinni ja aloitin nämä sukat. Mallineule oli todella helppoa ja näyttävää, molemmat langat olivat ihania neulottavia, parhaat sukkapuikot olivat käytössä, mutta silti sukan neulominen tökki todella pahasti! Inhosin jostain kumman syystä neuloa näitä sukkia. Hampaat irveessä tikutin näitä silloin tällöin eteenpäin ja nyt ne vihdoin ja viimein valmistuivat! Ihanaa!

Sukista tuli todella kauniit ja ovat ihanan pehmeät jalassa. Harmi vain, että niistä tuli piirun verran liian isot omaan jalkaani. 38-39 kokoiselle varmaan juuri sopivat. Ohjeesta poiketen tein sukat sukkapuikoilla (ohjeessa käytettiin pyöröpuikkoja), muuten seurasin melko tarkkaan ohjetta. Kantapää oli melko uusi tuttavuus, raskalainen kantapää, ja tykkään siitä todella paljon. Kantalapun reunoihin neulottiin kolme reunimmaista silmukkaa ainaoikein neuleella, jolloin kantalapusta poimituista silmukoista tuli todella napakat, ei tarvinnut neuloa silmukoita kiertäen oikein. Kärkikavennukset erosivat myös tavallisista kavennuksista, viimeiset 24 silmukkaa silmukoitiin yhteen. Tämän takia sukista tulikin liian isot minulle, sillä en osannut arvioida oikein kärkikavennuksen pituutta, enkä silmukoinnin jälkeen enää halunnut purkaa sukkaa.

Nämä sukat päätyvät sitten laatikkoon odottamaan jotakuta onnellista uutta omistajaa.

 Mukavaa maanantaita!

4 kommenttia:

 1. Hirmu kauniit! :) Mutta joskus nuo jutut vaan tökkii... Ilman sen kummempaa syytäkään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Otin tavoitteeksi saada noita minun kesekeneräisiä töitä valmiiksi nyt kesäkuun aikana, mutta näyttää siltä että kaikki aika tuhrautui näihin sukkiin. Toisaalta tulipahan saatua edes yksi työ pois pyörimästä nurkista. :)

   Poista
 2. Kauniit sukat. Minulla on samantapainen työ kesken. Aloitin syksyllä virkkaamaan ihanaa alpakanlankaista takkia. Ei valmistu, ei. Malli on kaunis, tekeminen helppoa, lanka aivan unelmaa. Mutta kun vaan tökkii. Kirjoituksesi innoittamana kaivan sen taas esille, josko nyt... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itse päätin että uusia töitä en kesäkuussa aloita ennen kuin jotain vanhaa saan valmiiksi.

   Ja se on muuten jännä miten telkkaria katsoessa on aina pakko neuloa jotain, ja kun muuta neulottavaa ei ollut kun nämä sukat, tuli näitäkin pakosta neulottua eteenpäin. ;)

   Poista