lauantai 3. toukokuuta 2014

Chevron-huivi

Vihdoin ja viimein se valmistui! Ensimmäinen pitsihuivi!Ohje: Rectangular Chevron Shawl
Puikot: 3,5 mm pyöröt
Lanka: Drops Lace
Langanmenekki: 98g
Fiilis: Tuo on ihana NIIN ihana! Ihan harmittaa kun ei jää itselle!


Pituutta huivilla on 172cm ja leveyttä 58cm. Myös pingotusta tuli kokeiltua kunnolla ensimmäisen kerran, ja no se meni niinkuin ensikertalaisella asiat yleensä menee. Eli ei niin kovin hyvin. Käytin alustana KnitPron pingotusalustaa, joka muodostuu 30x30cm "palapeli" paloista. Neuloina käytin T-neuloja.Olin päätellyt huivin reunan liian tiukasti, vaikka kuinka yritin löyhästi päätellä. Pingottaessa yrititin reunaa venytellä, mutta eihän se siitä kovin paljoa venynyt suuntaan eikä toiseen. Neuloja olisi myös pitänyt käyttää varmaan toiset 50 kpl sillä hieman jäi tuo reuna aaltoilevaksi. Voikohan pingotuksen tehdä huiville useampaan otteeseen? Mietin että voisin yrittää vielä hieman siistiä noita reunoja.

Mutta kaiken kaikkiaan huivista tuli kyllä hieno! Tämä huivi matkustaa aikanaan Porvooseen.

Ihanan keväistä lauantaita! 

10 kommenttia:

 1. Upea! Tosi kaunis huivi. Houkuttelee kyllä tehdä jotain valkoista, vaikka minä aina pelkään ettei meidän huushollissa mikään ole valkoista enää kun työ on valmis. Ehkä joskus otan kuitenkin sen riskin.
  Minä olen pingottanut jonkun huivin joskus kahteen kertaan, kun reuna oli ensimmäisen kerran jälkeen minusta huono. Kastelin huuhteluainevedessä ja neulasin uudelleen. Ihan hyvä tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin kokeilla uudelleen pingottamista ja käyttää huuhteluainevettä. Nyt vain suihkuttelin suihkepullolla huivin kosteaksi ja venyttelin alustalle. Joku vaijeri vois olla myös kätevä että saisi nuo reunat suoraksi.

   Poista
 2. Se on valtavan hieno! Onnitteluni ensimmäisestä huivista! Ja vähänkö tosiaan näyttää käteviltä nuo pingotuspalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja nuo palat on tosi kätevät. Voisi ostaa toisen palasetin vielä itselle, sillä tuon kokoiseen huiviin ei meinannut palat ihan rittää. :)

   Poista
 3. Tää on niiiiiiin hieno! Uskon, että harmittaa ettei jää sulle käyttöön :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIitos :) Noh menee hyvään kotiin kyllä! :) Ja seuraava huivi onkin jo työn ja se tulee ihan itselle. Täytynee varmaan joskus tehdä tämä malli kyllä itsellekkin.

   Poista
 4. tosi kaunis huivi! :) seuraava sitten itselle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu seuraava on hyvää vauhtia jo valmistumassa.. itselle! ;)

   Poista
 5. Tosi upea tuli, oon niin otettu, olenhan kyseisen huivin uusi onnellinen omistaja. Voi kiitos miniäin, enpä osaa oikein sanoin kuvata kiitollisuuttani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että kelpaa! :) Taidan vielä kokeilla uudelleen pingotusta jotta saan reunoja vielä siistimmäksi. En ihan ole niihin tyytyväinen.

   Poista