maanantai 20. huhtikuuta 2020

Syksyllä vauvalle ommeltuja ja neulottua

Syksyllä oli vielä aikaa ommella ja neuloa ennen kuin vauva syyskuussa syntyi. Varsinkin kun hän päätti syntyä 10 päivää lasketun ajan jälkeen. Ajattelin koostaa kaikki yhteen postaukseen.

Emme ottaneet tälle toiselle lapselle äitiyspakkausta kun vaatteita ja tarvikkeita löytyi vielä esikoisen jäljiltä riittävästi. Molemmat lapset ovat ensimmäisinä kuukausina nukkuneet äitiyspakkauksen laatikossa ja halusinkin tuunata pakkausta hieman. Ostin kesällä ihanaa tikkikangasta ja ompelin siitä äitiyspakkauksen reunapehmusteen.


En menannut saada reunusta ollenkaan valmiiksi, sillä kangas oli leikattu aivan vinoon ja huomasin sen vasta kun olin käyttöönottopessyt kankaan. Olin ihan varma etten saa kangasta mitenkään riittämään reunukseksi, mutta otin kuitenkin härkää kiinni sarvista ja sain tehtyä reunuksen valmiiksi. Ja onneksi, sillä siitä tuli täydellinen. Ja se valmistui juuri sopivasti pari päivää ennen kuin vauva syntyi.

Vauvalle virkkasin myös vihreän turvalonkeron. Esikoinen halusi heti tietenkin samanlaisen, joten niitä sain tehtailla kaksi. Esikoisen merirosvoleikkeihin mustekala sopikin mainiosti. Turvalonkeroita on kyllä kiva tehdä.


Halusin itse tehdä vauvalle kotiutumisvaatteeksi villahaalarin ja collegehaalarin. Laskettu aika oli syyskuun alussa, ja silloin voi olla vielä lämmintä, joten ajattelin että kannattaa tehdä molemmat varmuuden vuoksi. Villahaalari valmistui viikossa ja siitä tuli aivan ihana.



Haalarin neuloin Dropsin Little blue dream -ohjeella. Lankana Dropsin merino extra fine. Langat ja napit tilasin Kärkkäiseltä. Tämän neulon koossa 50/56 mutta meni päälle vielä kun vauvalla oli käytössä 62 cm vaatteet.

Collegehaalarissa taisi mennä hieman kauemmin, koska ohje aiheutti aika paljon päänvaivaa. Ohjeena käytin Suuri Käsityö 1/2018 lehdestä löytyvää haalarin ohjetta. Kankaana aivan ihana PaaPiin Pohjolan portti -joustocollege. Vaikka haalari meni vähän sinnepäin, niin aivan ihanahan siitäkin tuli.


Esikoiselle tein samasta kankaasta samistelu paidan Jujunan ilmaisella collegepaidan kaavalla. Vauvan collegehaalari ei ehtinyt kuin muutaman kerran päälle, mutta esikoisen paita on ollut kovassa käytössä ja edelleen monen pesun jälkeen kangas on todella hyvässä kunnossa ja ihanan pehmeän tuntuista.


No niin ja mitäs vauvalla olikaan päällä kun kotiutui sairaalasta.. no sairaalavaatteet. Olin pakannut vauvan vaatteet turvakaukaloon ja pyysin miestä tuomaan kaukalon sairaalaan kun päästään kotiin. Hän teki työtä käskettyään ja toi kaukalon. Oli samalla vain ottanut kaikki "rojut" pois kaukalosta ja jättänyt ne kotiin eli kotiutumisvaatteet jäivät sitten kotiin. 🙈 Sattuuhan sitä ja onneksi saimme vaatteet sairaalasta lainaan ettei tarvinnut ajaa 25 km päähän kotiin ja takaisin vain vaatteiden takia. Ehtihän niitä vaatteita sitten käyttää myöhemminkin.


Ihanaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti