tiistai 11. elokuuta 2015

Himpun verran harmittaa

Täällä on ollut käsityörintamalla hieman hiljaista. Tai käsitöitä on tehty, mutta hyvin hyvin hitaasti.

Olen neulonut nyt kesällä ystävän uunituoreelle tytölle peittoa ja tänään kun otin peiton pingotuksesta, huomasin kauhukseni, että pingotusneulat olivat ruostuneet ja nyt peittoon on jäänyt ruostetahroja!


Itkuhan siinä meinasi tulla! Käytin kuitenkin KnitPron pingoitukseen tarkoitettuja T-neuloja. Miten ihmeessä ne voivat ruostua?!

Yritin tänään hangata tahroja sappisaippualla ja pistin peiton pesuun, mutta kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, ei hirveästi auttanut. Mietin tekeväni sitruuna-suola seoksen ja yrittäväni poistaa vielä kerran noita ruostetahroja.


Harmittaa ihan hirveästi. Voiko tätä peittoa edes antaa vauvalle, jos noita ruostetahroja ei saa pois?

Olisiko kellään vinkkejä miten voisi saada nuo ruostetahrat pois?

16 kommenttia:

 1. Virkkaa vaikka kukkanen siihen päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruostetahroja on jokaisessa kohdassa missä oli neuloja. Eli niitä on joka toisessa raidassa ja jokaisessa "sarakkeessa". Valkoisissa raidoissa näkyvät vain parhaiten. :(

   Poista
 2. Vanish on monessa kohtaa ollut yllättävän tehokasta. Kokemusta juuri ruostetahroista ei ole, mutta esim. punaviini kuulemma lähtee. Sitä kannattaa ainakin yrittää. Voi että mikä harmitus, todella kurjaa. :( Mietin tahrojen peittämiseksi jotain ketjusilmukkariviä, joka kulkisi koko peiton ympäri, se saattaisi näyttää silta että oli suunniteltukin? Ja pistäthän palautetta KnitProlle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Vanishia olisin kokeillut ensimmäisenä jos sitä olisi ollut kotona, onneksi ei ollut, sillä googlatessa tuli vastaan tuo mitä Hannele seuraavassa kommentissa sanoi. Ja tuota virkattua reunusta ehdotettuin facebookin puolella kanssa, ja se onkin ihan hyvä viimeinen oljenkorsi jos mikään ei noihin tahroihin auta. Täytyy laittaa palautetta. Noita neuloja on käytetty varmaan 4 kertaa... :(

   Poista
 3. Vanishia en suosittele, koska sisältää valkaisuainetta ja tämä vain jämäyttää ruosteen kiinni kovempaa.Vanishissa ei edes lue, että käy ruosteen poistoon. Ruostetahrat ovat hyvin vaikea saa pois... joten voit kokeilla näitä konsteja 1.Hiero tahraaan sitruunamehua ja suolaa. Anna vaikuttaa noin tunnin ajan. Huuhtele ja pese pyykinpesuaineella.

  2. Esikäsittele tahra tahranpoistoaineella (esim.Tabort). Huuhtele ja pese pyykinpesuaineella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sitruuna-suola on kokeilussa. Täytyy seuraavaksi mennä kauppaan ostamaan tahtanpoistoainetta Dr. Beckmanilla on ihan ruostetahroille tarkotettua. Mietin vain mitä myrkkyjä sitä uskaltaa tuossa peitossa käyttää, kun on kuitenkin vauvalle menossa. :(

   Poista
 4. Martoilta löytyy toi sama mitä oot kokeillu ja pari muuta vinkkiä:
  http://www.martat.fi/kodinhoito/tahranpoisto/tekstiilit/
  -Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuon sivun löysinkin googlailtuani vähän aikaa. :)

   Poista
 5. Ihana peitto :) Toivottavasti saat ruoste tahrat pois !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritys on kyllä kova. Ja harmitus on suuren suuri.

   Poista
 6. Helsingin käsityönopettajaopiston Hoida oikein vaattesi julkaisusta (vuodelta 1950): Tuore ruostetahra pestään heti etikkavedessä. Vanha poistetaan liottaen etikalla, sampopulverilla, ammoniakilla tai Annansilmä -kasvin lehdellä ja samalla käytetään niin kuumaa vettä kuin tekstilin laatu sallii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies ehdotti kanssa etikkaa, mutta en meinannut uskoa että se voisi auttaa. Kiitos vinkeistä! Täytyy kyllä käydä kaupasta hakemassa semmoset arsenaalit erilaisia aineita ja antaa noille tahroille kyytiä!

   Poista
 7. Mikäs tilanne on, minusta kaikkea voi apuja voi käyttää kun vain lopuksi pesee hyvin ja enenkaikkea huuhtelee, vaikka vauvalle tuleeki.... Upea peitto ja toivottavasti saat ruosteen pois ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhuttiinkin puhelimessa tästä. :) Ihan kaikki eivät lähteneet pois mutta suurin osa kyllä.

   Poista
 8. Heips! Välitän sinulle Liebster Award -haasteen ja se löytyy täältä: http://marjoneuloo.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html :)

  VastaaPoista