perjantai 3. huhtikuuta 2015

Alas kaninkoloon

Kevätsukkani ovat valmistuneet! Ja niistä tuli aika valoittavat.
Ohje: Down the Rabbit-hole
Puikot: Resorissa 2 mm, muuten 2,5 mm sukkapuikot
Lanka: Schachenmayr Regia Etude Color (04892) viulu, BBB filati Super Trekking
Langanmenekki: Regia 56 g, BBB;tä 20 g

Nämä sukat ovat osasyy siihen miksi maaliskuu oli blogissani varsin hiljainen. Kaikki mikä pystyi menemään pieleen, meni pieleen. Tein sukat ensin liian pienillä puikoilla (kokonaan 2 mm puikoilla) ja kun yritin sovittaa ensimmäistä sukkaa jalkaani totesin, että purkuun menee. Kun toinen sukka oli valmis ja toinen oli neulottu melkein kantapäähän huomasin, että silmukoiden siirto olisi pitänyt vasemmassa sukassa tehdä eri suuntaan. En sitten enää jaksanut purkaa kokonaan vasenta sukkaa, vaan tikutin meneemään eteenpäin. Harmitti kuitenkin. Kaiken huipuksi huomasin kuvatessa, että sukkien kärjet ovat eri valkoisen väriset! Minulla oli 15 g nöttönen valkoista lankaa, jonka käytin ensimmäisiin sukkiin ja toisen sukan resoriin ja kantalappuun. Luulin, että se oli puhtaan valkoisen värinen, mutta olikin ollut luonnonvalkoinen. Nyt sitten jälkimmäisen sukan kantalapun kavennukset ja kärki on puhtaan valkoisella langalla neulotut.

Noh, aina ei voi voittaa! Ei edes joka kerta. Taidan pitäytyä kuitenkin hetken hieman paksummissa puikoissa.

Iloista pääsiäistä!


20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä tuli kyllä tosi kivat. Kaikesta huolimatta! :)

   Poista
 2. Muutamasta epäonnistumisesta huolimatta (jota ei edes huomaa) nämä ovat aivan ihanat sukat. Veikeät ja jotenkin iloiset. Nämä sukat jalassa tekee varmasti mieli hyppiä ja vähän ehkä jopa tanssia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nää sukat saa kyllä hyvälle mielelle. Ei harmita enää yhtään niin paljon kuin eilen.

   Poista
 3. Tosi hienot ja hauskat sukat! Lanka on kyllä erityisen houkuttelevan värinen. Ehdottomasti olivat kaiken tuon purkamisen ja muun vaivan arvoiset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo lanka on tosi hauska. Hauskasti myös nimetty langat eri soittimien mukaan. :)

   Poista
 4. Pikku juttuja :) vie kyllä kaiken huomion nuo värit sukissa, ettei eri valkoisia edes huomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo väri on kyllä herkullinen. :) Ja tosiaan eipä tuota värieroa huomaa jos nyt ei suoraan spottivaloissa seiso. :) Ompahan ainakin uniikit sukat. :)

   Poista
 5. Ihanan pirteät kevätsukat! Enkä noita eroja valkoisissa edes huomannut, vaikka yritin oikein katsella. Kertakaikkisen hienot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä sukat saa kyllä keväiselle mielelle vaikka ulkona sataisikin taivaan täydeltä tiskirättejä. :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin tykkään. Enemmän tänään jo kuin mitä eilen. :)

   Poista
 7. Ihanat sukat, kauniit värit ja hauska malli. Noita mainitsemiasi juttuja en olisi edes huomannut ellet olisi maininnut :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pikku juttujahan nuo ovat. Itseä ne vain häiritsee. :)

   Poista
 8. Upeat sukat, ihanan värikkäät! Palmikot/silmukoiden siirto erottuu tuosta langasta tehtynä ihanan selvästi. Down the Rabbit-Hole on roikkunut itselläni Ravelryn jonossa jo pitkään odottamassa vuoroaan, ehkä minunkin nyt pitäisi inspiroitua ottamaan sukat puikoille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo silmukoiden siirrot tekevät näistä sukista kyllä hauskat! En kovin orjallisesti ohjetta seurannut, ja siitä syystä unohdin tehdä toiseen sukkaan kierteen eri suuntaan, mutta eipä sillä ole niin väliä. Kivat sukat tuli silti. :)

   Poista
 9. Ihanat sukat! Toivottavasti harmituksesi laantuu pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä harmitus on haihtunut ja aika kullannut muistot! :)

   Poista
 10. Tosi ihanat sukat. Itsekin taitaisin tehdä samoin kuin sinä, molempien sukkien kierteet samaan suuntaan. Vielä kun olis suomenkielinen ohje. IHANAT SUKAT: ))

  VastaaPoista