maanantai 29. joulukuuta 2014

Miehisiä sukkia

Tänä(kin) vuonna tuli joululahjojen kanssa hirveä kiire. Niimpä tämä joulukuu on mennyt puikot sauhuten lahjoja tikuttaessa. Keräsin tähän yhteen postaukseen parin viime viikon aikana valmistuneet sukat.



Ohje: Kuvan perusteella, improvisoiden. Koko 42.
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Lanka: Novita 7 veljestä
Langanmenekki: 146 g

Näihin mustavalkoisiin sukkiin en löytänyt ohjetta olenkaan vaikka kuinka yritin etsiä. Joten tein nämä kuvasta improvisoiden. Sukkiin loin aluksi 60 silmukkaa ja kavensin kantapäähän mennessä 8 silmukkaa. Kantapään jälkeen ihan perussukkaa.



Ohje: Eilen tein -blogista. Koko 42.
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Lanka: Novita 7 veljestä
Langanmenekki: 132 g

Ruskeat sukat on tehty täysin Eilen tein -blogin ohjeen mukaisesti. Sukat on tehty tosin ohjetta isompana 52 silmukalla.



Ohje: Eilen tein -blogista. Koko 42.
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Lanka: Novita 7 veljestä
Langanmenekki: 131 g

Nämä harmaat sukat on tehty muuten ohjeen mukaisesti, mutta jalkapöydällä en jatkanut enää silmukoiden nostoa vaan neuloin pelkkää oikeaa. Nämäkin sukat on tehty ohjetta isompana 52 silmukalla.



Ohje: Perussukat. Koko reilu 42.
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Lanka: Novita 7 veljestä
Langanmenekki: 119 g

Mitä lähemmäksi jouluaatto lähestyi, sitä yksinkertaisemmaksi mallit muuttuivat. Nämä perussukat on tehty niin että joustinneule jatkui varpaisiin asti. Sukat on tehty 52 silmukalla.


Ohje: Perussukat. Koko 43.
Puikot: 3 mm sukkapuikot
Lanka: Novita 7 veljestä
Langanmenekki: 118 g

Tummanharmaat sukat ovat ihan perussukat, jotta sukkien teko ei olisi ihan tylsäksi käynyt tein varteen kolme raitaa. Nämäkin sukat on tehty 52 silmukalla.

Viime vuonna minulta jäi yksi joululahja jouluna antamatta, ja sain sen valmiiksi  vasta toukokuussa. Tänä jouluna olen ollut ahkerampi, sillä viimeisin joululahja on nyt joulupyhien aikana tikutettu päättelyä vaille valmiiksi. Vaikka jonkin verran onkin joulun jälkeen tullut neulottua, niin enemmän olen nauttinut ihanan aurinkoisesta talvisäästä koiran kanssa. Pyhinä ollaan lenkkeilty kymmeniä kilometrejä. Nyt sitten nautitaankin lomasta ja neulotaan pitkästä aikaan jotain ihan itselle.

Oikein ihanaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

  1. No kyllä sitä pitää vapaista saada nauttia.... Paljon olet tikuttannukki sukkaa ja muita, ei sillä on ihana saada joululahjaksi tekemisiäsi ja niistä nautitaan.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihastuttavia sukkia. Joskus ne perussukatkin on pop. :)

    VastaaPoista
  3. Perussukat on ihania! Niissä on jotenkin parhaiten se villasukan kodikkuus. :)

    VastaaPoista