sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Pullantuoksuinen sunnuntai

Leivon yleensä kaksi tai kolme kertaa vuodessa pullaa. En koe pullan leipomista mitenkään vaikeaksi, vaan en vain pidä taikinan vaivaamisesta ja käsien sotkemisesta taikinaan. Tänään pullahimo kuitenkin voitti! Ja voisiko olla parempaa tapaa viettää sateista ja synkkää sunnuntaiaamua kuin leipomalla!


Niinkuin aina, pullat teen Sunnuntai Erikoisvehnäjauho pussin kyljessä olevalla ohjeella. Tällä kertaa tosin loppuivat vehnäjauhot kesken ja jouduin pari desiä korvaamaan grahamjauhoilla. Jos olisin ollut fiksu, olisin laittanut hieman enemmän grahamjauhoja taikinaan ja säästänyt hieman vehnäjauhoja kaulitsemiseen. Grahamjauhoilla kauliminen ei ollut kovin lystiä puuhaa ja kaulittu levy tarttuikin aika ikävästi kiinni lasipöytään. Mutta kärsivällisyydellä sain levyn rullattua ja pullat uuniin. Tälläkin kertaa kohotin taikinan uunissa, tunnin verran n. 30-40 °C.

Neulonta rintamalla projektit etenevät hitaasti mutta varmasti. Tiistaina aloitin Chevron huivin, joka on edennyt melkein puoleen väliin.


Lankaideasta tilaamani Alpaca langan ja pingotusalustan hain postista torstaina, mutta en ole malttanut vielä jättää tuota Chevron huivia kesken. Ehkä ensi viikolla maltan joku ilta neuloa viimeiset kerrokset Baktus huivista valmiiksi ja samalla saan testattua uutta pingotusalustaa.

Oikein ihanaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Totta, mikä sen mukavampaa kuin leipoa sunnuntaina, mie leivon aika usein, lähes viikottain.... Hmmm asuukohan meillä pullahiiriä, kun aina on pulla loppu ;-)
  Huivi projektit ovat näköjään huimassa vauhdissa.... On ihanaa nähdä huivit valmiina... Kuvan huivi näyttää ainaskin upealta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ihanaa, että teillä saa aina tuoretta pullaa! ♥ Ens kerralla ajattelin räväyttää kokeilla jotain erilaista, Daim-pullia, tai jotain muuta ihanaa. :)

   Huivimania jatkuu kyllä hurjaa vauhtia, vaikka välillä tuntuu ettei valmista saa millään. Varmaan viikon saan vielä tikuttaa tuota huivia ja pääsen sinun huivisi kimppuun. :)

   Poista
 2. Aurinkoista päivää sinne. Blogissani on sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! :) Kävin vilkaisemassa ja vastailen heti kun keksin kysymyksiä ja haastettavia! :)

   Poista