tiistai 8. huhtikuuta 2014

Ihania lankoja

Huivivillitys jatkuu ja tänään hain postintädiltä Lankalinjasta tilatun paketin. Paketissa oli kaksi vyyhtiä valkoista Drops Lace lankaa ja yksi vyyhti harmaata. Lisäksi Lankalinjan synttäreiltä ostin kaksi vyyhtiä Be Sweet Satisfaction lankaa (60% villaa, 20% alpakkaa ja 20% kid mohairia). Näistä voisi syntyä jokin ihanan pehmeä pipo.


Baktus on ollut pari päivää myös odottelemassa lisää lankaa, eli se valkoinen lanka ei riittänyt alkuunkaan. Löysin jopa 3 g omista kätköistäni tuota valkoista Drops Alpacaa mutta eihän se riittänyt alkuunkaan. Tämän langan tilaus ei ehtinyt vain tähän Lankalinjan tilaukseen.

Koska tulossa (toiveissa) on yksi jos toinen huivi, päätin tilata pingoitusalustan huivien pingoittamiseen. Lankalinjan valikoimasta ei tälläistä löytynyt, joten päädyin tilamaan alustan ja kerän tuota Drops Alpacaa Lankaideasta. Saa nähdä miten pikaisesti nämä tulevat kotiin.

Aurinkoista tiistaita!

6 kommenttia:

 1. Minun olisi pitänyt heti otsikon jälkeen ymmärtää vaihtaa sivua, lankalaihikselleni ei tee hyvää lukea tällaisia juttuja. :) En ole tiennyt että pingottamiseen on olemassa aivan sitä varten tehtyjä alustoja. Minulla on pingottamisessa alustana talomme rakennukselta käyttämättä jääneitä styrox-levyjä, sellaisia 1m x 1m. Ari tuo ne aina varastosta kun tarvitsen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kanssa mieheltäni kyselin vuodenvaihteessa että löytyisikö heiltä töistä noita styrox-leyjä, mutta juuri silloin ei löytynyt, enkä sitten ole muistanut enää kysellä. Silloin päädyin sitten käyttämään vanhaha käytävämattoa pingoittamiseen, Se ei ollut viksua sillä maton pohjassa oli likumista estävä kumipinta ja kun rullasin hieman kostean neuleen maton sisään ja unohdin sen pariksi viikoksi vaatehuoneen nurkkaan. Kun vihdoin ja viimein avasin "käärön", tuoksu ei ollut kauhean miellyttävä...

   Poista
 2. Mä oon kerran tilannut Lankaideasta ja langat tulivat muistaakseni tosi nopeasti :) Millaisen pingotusalustan hommasit? Jotkut kehuvat ns. jumppa-alustaksi tarkoitettuja palapelipaloja, joita saa esim Biltemasta melko edullisesti :) Meillä on autotallin lattialla sitä, nyrkkeilysäkin alla, niin en oo viitsinyt ottaa kokeiluun pingotella siihen mitään, mutta kuulemma toimii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin juurikin semmoisen "palapeli" pingotusalustan (KnitPro), tosin en ehkä niin edullisesti mitä olisi voinut Biltemasta saada. Aikaisemmin yritin kiertää tuon meidän lähi cittarin urheiluvälineosastot läpi ja katsoa löytyisikö jotain tarpeeksi isoa jumppa-alustaa, jota voisi käyttää pingottamiseen mutta ei osunut kyllä silmään.

   Viime neulojien yössä tuli vastaan tuo pingotusalusta Titityyn verkkokaupassa, joten osasin semmoista etsiä.

   Poista
 3. Itse ostin kässämessuilta tuota lacea kerän, tuolla se laatikoissa muhii odottaen ihanaa ohjetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon nyt tiistaista lähtien neulonut huivia tuolla Lacella ja voi vitsit kun on ihanan pehmeää ja helppoa neulottavaa. Hieman oli opettelua noin ohuen langan kanssa neulomisessa mutta kyllä se nyt jo alkaa sujumaan! :)

   Poista