lauantai 9. marraskuuta 2013

Pöllöt ovat laskeutuneet

Muut ovat tehneet pöllölapasensa jo ajat sitten, mutta minä sain ensimmäisen parini valmiiksi eilen illalla.Olo on nyt helpottunut. Ensimmäisen lapasen kanssa meinasin luovuttaa kesken kaiken, koska kirjoneuleen tekeminen ei meinannut sujua ollenkaan. Langat olivat koko ajan solmussa ja käsiala oli niin kireää, että sai pelätä katkeavatko bambupuikot kesken kaiken. Vasemman lapasen kanssa kirjoneule alkoikin jo hieman sujumaan, vaikka mukana kulkevat langat jäivät tässäkin paikoin aivan liian kireälle.

Lapasten kanssa opin, että kaikki neuleprojektit eivät välttämättä sovi junaprojekteiksi. Sinnikkäästi kuitenkin neuloin näitä junassa sen minkä ehdin. Ruuhkajunassa neulominen oli kuitenkin mahdotonta, sillä tarvitsin ainakin kaksi penkkiä, jotta pystyin kaaviota lukemaan ja lankoja pyörittelemään (selvittelemään).


Ohje: Horation and Oren (Ravelry)
Puikot: 3:sen bambupuikot
Lanka: Novita 7 veljästä (011) valkoinen ja Novita 7 veljestä (043) harmaa
Langanmenekki: Valkoinen 49 g ja harmaa 29 g 
Fiilis:  Vaikka tuli  ihan vänkyrät, olen itsestäni ylpeä! Kaikesta huolimatta nämä on ihanat!

Lankana oli harmaa ja valkoinen seiskaveikka ja lankaa kului yhteensä 78 g. Lapaset neuloin kokonaan 3:sen bambupuikoilla. Voi olla että olisi ollut järkevämpää vaihtaa 3,5 puikkoon kirjoneuleen alkaessa mutta näinkin tuli omaan käteen ihan sopivat. 

Sileytin lapaset kastelemalla ne kokonaan ja jätin yöksi kuivumaan. Yritin hieman venytellä oikean käden lapasta isommaksi, jotta kokoero vasemman kanssa ei olisi niin suuri. Vaikka näistä ei mitään taidonnäytteitä tullut, olen näistä ylpeä. Kirjoneule haaste selätetty! Nyt sitten vain uusilla pöllöllä harjoittelemaan! Oman mielenterveyden säilyttämiseksi taidan kuitenkin toteuttaa muutaman helpomman sukkaprojektin ensin. ;)

3 kommenttia:

 1. Suloiset nämä, näyttää todella lämpöisiltä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En vielä ole ehtinyt koekäyttämään mutta varmasti ovat lämpimät hieman kovemmallakin pakkasella. :) Kirjoneuleessa on vielä hieman (tai oikeastaan aika paljon) parantamisen varaa.

   Poista
 2. voi kuinka ihanat pöllöt olet kutonut.!:)Pirjo M

  VastaaPoista