sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Chevalier lapaset

En ole ikinä pitänyt lapasten teosta. Ennen tämän syksyn Kupla-lapasia, olin varmaan tehnyt ala-asteen käsityötunneilla viimeksi lapaset. Sukkien ja pipojen teko on ollut paljon helpompaa ja miellyttävämpää. Nyt  sain valmiiksi kolmannet lapaset tänä syksynä, neljännet ovat jo hyvää vauhtia tulossa ja viidensiin on ohje jo katsottu. :) Selvästi jotain lapasmaniaa ilmassa.
Puikot: 3,5 bambupuikot
Lanka: Novita 7 veljästä (047) vaaleanharmaa
Langanmenekki: 104g
Fiilis: Harmittaa moka palmikossa, muuten aivan ihanat.


Ohje oli erittäin helppo, siinä ei ollut mitään uutta eikä hankalaa. Ohjeen ainoa haaste oli seurata moimutkaista palmikkokuviota, ja siinä mentiinkin muutamassa kohdassa hieman vikaan. Mutta ihan siistit näistä tuli. Tarkoitus antaa nämä lahjaksi, mutta katsotaan jos ehdin neulomaan uudet ennen joulua. Sen verran harmittaa tuo mokaus palmikossa.

Omat käteni on melko pienet (ainakin omasta mielestäni), kämmenen ympärys 17,5cm. Näiden lapasten varresta tuli sen verran piukat, että kun itse latoin lapasia käsiin, varsi hieman kirrasi. Näin ollen väkersin itse lapasten plokit. Näistä tuli kyllä rumuuden huipentumat, pahvia ja pakkausteippiä, mutta ajavat jotenkuten asiansa. 

Plokeista tuli melko pienet, sillä käytin omaa kättäni mallina. Näin ollen en oikein tiedä oliko tuosta plokkauksesta mitään hyötyä. En myöskään oikein tiennyt mitä plokkaus tekee palmikkokuviolle, mutta tulipahan kokeiltua. 

Nyt sitten takaisin seuraavien lapasten kimpuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti