keskiviikko 19. elokuuta 2015

Chevron peitto tyttövauvalle

Nyt se on valmis! Se ruostetahroista kärsinyt vauvanpeitto, josta kerroin jo viime viikolla. Käsittelin peiton kerran sappisaippualla ja pesin pesukoneella, kaksi kertaa käsittelin sitruuna-suola seoksella ja pesin (kahdesti) pesukoneessa. Viimeisenä käsittelin vielä Bio Shout tahranpoistoaineella ja pesin pesukoneessa.

Melkein kaikki tahrat lähtivät pois, mutta pieniä tahroja jäi vielä muutamaan kohtaan. Peitto oli melko rajulla kädellä hangattu ja hinkattu ja pestu moneen kertaan, joten en enää uskaltanut tehdä enempää käsittelyjä. Jossain kohdissa näkyy hieman että neuletta on hangattu, mutta ei onneksi pahasti. Ja värit eivät pesuissa kärsineet ollenkaan.


Peiton saajan oli peitosta onnessaan ja tahrat eivät häntä haitanneet yhtään. Kerroin kyllä, että kun seuraavan kerran pesee peiton, tekee vielä sitruuna-suola käsittelyn niin tahrat saavat vielä kyytiä. Itseä tahrat vieläkin harmittavat!

Lankana käytin ihanaa Dropsin Cotton Merino lankaa, joka on aivan ihanan tuntusta, ihana neuloa ja sitä saa aivan ihanissa väreissä. 


Puikot: KnitPron 4,5mm koivuiset pyöröpuikot
Lanka: Drops Cotton Merino violetti, kanerva, vaaleanharmaa ja valkoinen
Langanmenekki: 250 g

Peitto on hyvin helppo neuloa. Katsoin Ravelrystä muiden neulojien projekteista, että peiton alkuun ja reunoihin kannattaa lisätä ainaoikein neuletta, jotta neule ei valmiina rullaannu. Joten lisäsin alkuun ja loppuun neljä kerrosta ainaoikein neuletta, ja peiton reunoissa neuloin neljä ensimmäistä ja viimeistä silmukkaa ainaoikein. 


Peiton alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty viittä eri väriä ja olin varannut vielä viininpunaista lankaa viidenneksi väriksi peittoon. Viininpunainainen ei kuitenkaan näyttänyt ollenkaan hyvältä peitossa, joten purin peiton ja tein peiton neljällä värillä. Ja ihan kivahan tuosta peitosta noilla neljällä värillä tuli. :)


Seuraavaan peittoon katson, että noita raita yhdistelmiä tulee parillinen määrä. Tässä peitossa violetti-kanerva-harmaa-valkoinen raitayhdistelmiä on viisi kappaletta, joten nyt peiton "sakarat" ovat peiton alussa ja lopussa ns. eriparia eli viikatessa peiton sakarat eivät mene samoihin kohtiin. Tämähän on ihan pikkujuttu, mutta perfektionisti kun olen, niin pienetkin asiat häiritsevät. Ja tosiaan seuraava peitto on suunnittelussa, hieman eri väreillä, ja peiton käyttäjä on kovaa vauhtia jo kasvamassa. Joten tällä blogissa nähdään todennäköisesti enemmän tai vähemmän vauvaneuleita vielä tämän vuoden aikana. ♥

Ja seuraavalla kerralla en käytä pingoituksessa KnitPron T-neuloja!

Oikein ihanaa keskiviikkoa!

5 kommenttia:

 1. Kaunis peitto ja kauniit värit, kovan urakan teit niiden ruostetahrojen kanssa ja onneksi ei pahemmin peitto kärsinyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään tosi paljon tästä mallista itsekin. :)

   Poista
 2. Aivan ihana peitto! Ja ihana että sinustakin taas kuuluu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täällä on kuljettu pienessä sumussa toukokuusta lähtien, mutta enköhän mä nyt taas jaksa enemmän neuloa ja seurata käsityöblogeja. :) Ainakin energiaa tuntuu olevan enemmän kuin moneen kuukauteen. :)

   Poista
 3. Arvaa vain mitä T-neuloja itsellä on :< en tiedä uskallanko neitsytpingoitusta niillä tehdäkkään.
  Mutta suosittelen nukkaleikkuria, se voisi olla hyvä ensiapu tuohon hankauksen jälkeiseen "töhröisyyteen" (helle sulattanut aivot, tilulei) :)

  VastaaPoista