sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Yksivuotiaalle pojalle

Tänä vuonna on neulottu, purettu, neulottu ja uudestaan taas purettu. Kauheasti tekisi mieli neuloa mutta mikään ei ole oikein innostanut.

Ystävän vauva/taapero täytti tällä viikolla vuoden ja ajattelin ensin että ostan pojalle lahjaksi vain lelun, mutta eihän se tällaisen neulootikon omalletunnolle olisi käynyt. Laiskana olisin itseäni pitänyt! Maanantaina kaivelin lankavarastostani pehmeitä villalankoja ja ainoa sopiva lanka joka riitti villatakkiin tai housuihin oli Dropsin Karisma. Perjantaiksi valmistui pienen pieni takki.



Puikot: 4 mm Knitpron pyöröpuikot
Lanka: Garnstudio DROPS Karisma Superwash (16) tummanharmaa
Langanmenekki: 230 g

Takki neulotaan tasona niin että ensin neulotaan molemmat etukappaleet (ja hihojen etupuoli). Tämän jälkeen laitetaan molemmat etukappaleet pyöröpuikoille ja tehdään takakappale ja molempien hihojen takapuoli. Neuloessa takki näytti ihan valtavan isolta, joten kävin ostamassa pojalle vielä yöpuvun lahjaksi, jotta on varmasti jotain annettavaa jos takista ei tulisi mitään. Kun sain parsittua takin kasaan, se näyttikin aika hyvän kokoiselta yksivuotiaalle.

Karisma on ihanan pehmeää ja mukavaa neulottavaa, mutta jostain syystä tuo tummanharmaa on todella nukkaista ja langan joukosta löytyy semmoista valkoista haituvaa. Käsiala näyttää omasta mielestäni siksi jotenkin suttuiselta. Aikaisemmin olen neulonyt sinapin keltaista Karismaa ja se ei muistaakseni ollut ollenkaan nukkaista ja jälki oli siistiä. Mutta en kuitenkaan olisi alkuviikosta lankaostoksille ehtinyt, joten tuolla harmaalla oli mentävä. Lisäksi takin värittömyyden voisi korjata värikkäämillä ja mielenkiintoisemmilla napeilla.



Tänään sunnuntaina juhlitaankin pojan synttäreitä ja siellä on luvassa pöllöteema. Ei tarvinnut siis kauaa valita takkiin nappeja, kun näin kaupan hyllyssä nuo siniset pöllönapit. Vaikka nuo napit ovatkin ihan super suloiset, luulen että pojan äiti tulee repimään pelihousunsa napittaessa paitaa, ei nimittäin ole ihan hirmu helppoa saada tuollaista monen sakaraista nappia noiden napinläpien läpi. Täytyy käydä ostamassa vielä pyöreät vaihtonapit, jos takin pukeminen vauhdikkaalle pikku pojalle käy ihan mahdottomaksi.


Oikein mukavaa sunnuntaita!

6 kommenttia:

  1. Ihana takki! Oikea pikkuherrasmiehen vaate. Napit on kivat, tuovat mukavasti väriä ja sellaista "taaperoilmettä" tyylikkääseen neuleeseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin nykkään noista napeista mutta ne ei ehkä käytössä ole hirveän käytännölliset. Mut saa nyt nähdä mitä pojan äiti käytössä tykkää. :)

      Poista
  2. Hieno takki :) karisma on minusta mukava lanka neuloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mäkin tykkään (seuraavassakin työssä on karismaa puikoilla) mutta tuo tummanharmaa ei jostain syystä iske. Mut olen huomannu muidenkin valmistajien tummanharmailla langoissa samat ongelmat. Esimekiksi novitan grafiitin värisissä langoissa on samaa valkoista nöyhtää mukana.

      Poista
  3. Kiva takki! Pitäisin tuollaista itsekin! :)

    Mullakin on Karisma yleensä toiminut, mutta harmaata en olekaan vielä kokeillut. Ainakin sinappi, kanerva ja lila-mix olivat hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mäkin olen valkoisella ja sinapilla saanut paljon siistimpää jälkeä. Ehkä tuo erä on ollut jotenkin tuommoista "nukkaisempaa/karvaisempaa" ja mallineule saa tuon nukkaisuuden/karvaisuuden korostumaan. :)

      Poista