tiistai 19. helmikuuta 2013

Vihdoinkin valmista!

Siitä on jo tovi, kun riemuitsin palmikkopeitto projektin hyvästä etenemisestä. Noh, heti postauksen jälkeen peitto jäi jäähylle melkein kuukaudeksi ja sain sen valmiiksi vasta viime viikolla.

Mutta nyt kyllä kelpaa löhöillä sohvalla:Peitto projektin ollessa jäähyllä, olen tehnyt valmiiksi hieman uusia ja vähän vanhojakin projekteja. Parisen viikkoa sitten kaupassa oli alennuksessa Novitan rustika lankaa, ja ostinkin sitä muutaman kerän.  Siitä muodostuikin sitten tuubihuivi:
Novita Rustika lankaa meni 2 kerää eli 200 g. Huivi on neulottu patenttineuleena 8 pyöröpuikoilla. Tuosta tuli kivan muhkea, ilmava, ja todella lämmin. Ehkä hieman liiankin lämmin näin pikkupakkasilla.

Pitkään puikoilla ollut projekti "Ranteenlämmittimet Alpaca langasta" oli kauan hyllyn pohjalla häpeämässä, sillä ensimmäisen ranteenlämmittimen viimeisen mallikuvion 5. viimeisellä rivillä minulta oli karannut silmukka, ja juuri palmikon kohdalta. Millään en viitsinyt sitä lähteä purkamaan. Viime viikolla otin kuitenkin itseäni niskasta kiinni ja purin ja tein päättelyä vaille valmiiksi. Eikä siinä mennyt kuin yksi ilta.

Ja tietenkin on pitänyt tehdä hieman tiskirättejä! Novita on taas alkanut myymään Bambu lankaa, joten piti siitä heti kokeilla Isoäidin parasta tiskirättiä:
Hieman vänkyrähän tuo on ja virheet paistaa silmiin, mutta tiskirättihän vain tuo on. Käytin 5 puikkoa ja kaksinkertaista Novitan Bambu lankaan. Taidan ottaa seuraavaksi juna projektiksi toisen tiskirätin teon, lankaa jäi vielä ainakin yhteen tiskirättiin.

Lisäksi muutama uusi projekti on aluillaan, joihin molempiin odottelen postista lisää lankaan. Ostin viime syksynä langat pitkiin palmikko sukkiin, mutta sukkien teko ei nyt talvella ole kauheasti innostanut. Lisäksi syksyllä olin katsonut langan menekin ihan pieleen ja sain vasta nyt tilattua 100g lisää lankaa.
Lankana on Drops Karisma (tumma sinappi). Alun joustinneuleessa puikkona on 3 ja palmikkoneuleessa 3,5. Sukkia on kyllä kaapit täynnä, mutta noista tulee niin herkullisen näköiset, että pakko on tehdä. :) Avomies tosin kyseli, että miksi teen kakan värisiä sukkia. Taitaa tässä pikkuhiljaa olla kevättä rinnassa.

Viikonloppuna ostin ensimmäistä kertaa netistä ohjeen. Eli seuraava isompi projekti on Veera Välimäen Still Light tunika. En vielä ole itselleni villasukkia suurempia projekteja tehnyt, joten saa nähdä miten tämän kanssa käy. Lankoja ja puikkoja odottelen nyt sitten saapuvan postiin, ja sormet syyhyävät jo aloittamaan. Drops Alpaca lankaa sattui olemaan 2 kerää jo valmiina, joten otin kuin otinkin varaslähdön 3,5 puikoilla.
Mallitilkunkin tein, ja sopiva tiheys tulee 3 puikoilla eli tuo menee purkuun heti kun oikean kokoiset puikot tulevat. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti