torstai 5. maaliskuuta 2015

Pikkuveljelle

Hävettää!

En ole ikinä aikaisemmin neulonut mitään pikkuveljelleni. No omaksi puolustukseni täytyy sanoa, että veljeni ei hirveästi neulotuista jutuista välitä, mutta eihän se nyt oikeasti ole syy olla neulomatta! Asia on nyt korjattu ja pikkuveljeni sai syntymäpäivälahjaksi pipon.


Ohje: Käänteinen pipo, Ulla 02/08, Distant Knitter
Puikot: 2 mm koivuiset sukkapuikot
Lanka: Sandnes Garn Lanett Babyull Superwash (1088) Mustanharmaa
Langanmenekki: 75 g

Käänteinen pipo on hyväksi todettu miehen käytössä, joten päätin pelata varman päälle, ja tehdä veljelleni samanlaisen. (Mieheni on muuten jo ehtinyt kadottamaan sen hänelle tekemäni pipon!) Tähän pipoon valitsin langaksi ohjeen ehdottaman Sandnes Garnin Lanett langan hyvin miehisessä värissä. Olen aikaisemmin käyttänyt vain Sandnes Garnin Sisua, ja Lanett oli yhtä mukavaa neulottavaa kuin Sisukin. Harmi, että Sandnes Garnin lankoja on nykyisin paljon vaikeampaa saada, kun lankoja ei enää tuoda maahan keskitetysti, vaan kauppojen on ostettava lanka suoran langanvalmistajalta. Onneksi monilla lankakaupoilla on nettikaupat, joten lankaa saa netin kautta helposti tilattua. :)

Pipo piti saada valmiiksi viidessä päivässä, ja voi miten tuskallisen hitaasti pipo edistyikään 2 mm puikoilla. Saman päivän aamuna, kun pipo piti antaa lahjaksi, sain pipon valmiiksi. Ei siis yhtään liian aikaisin!


Kaikki tuntuu valmistuvan mahdottoman hitaasti, mutta ihmekkös tuo kun pienillä puikoilla tikuttaa. Still light tunikka valmistuu kerros kerrokselta 2,5 mm puikoilla ja työmatka neuleena tällä viikolla on ollut 2 mm puikoilla tikutettavat ihan super herkullisen väriset ja ihanat sukat. Mulle itselle! ♥


Mukavaa torstai-iltaa!

7 kommenttia:

 1. Ootko hukannut kaikki normaalikokoset puikot? :)
  Minä aina ihailen teitä, joiden hermot kestää neuloa kakkosen puikoilla. Minua varten ne eivät ole. Kahden ja puolen puikoilla minulla on kyllä kesken sukat, olleet jo jokusen vuoden.
  Ihanan pirteä sukkalanka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ilmeisen löysä käsiala, kun joudun neulomaan aina vähintään 0,5 mm pienemmillä puikoilla kuin muut "normaalit neulojat", joten siksi tikuttelen paljon 2 mm puikoilla. Tosin nyt viime aikoina mulla on neuletiheuden kanssa ollut ongelmia, eli olisikohan käsiala hieman tiukentunut. Pitää varmaan alkaa haalimaan neljännesosa puikkoja, jotta saa taas tiheyden kohdilleen. :)

   Ja tuo on ihanan keväinen sukkalanka. Oon ihan täpinöissäni. :)

   Poista
 2. Hieno peruspipo! Pitäisi itsekin taas pitkästäaikaa tikuttaa ohuemmilla puikoilla. Kyllähän se hidasta on, mutta lopputulos ainakin itseä aina palkitsee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllä mäkin tykkään tikuttaa ohuilla puikoilla, jos vain ei aja kanssa tarvitse neuloa kilpaa. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tämä on hirmu kiva malli! Ja voi tosiaan pitää p'äässä ihan miten päin tahansa. :) Näitä tulee varmasti tikutettua lisää vielä tulevaisuudessakin.

   Poista
 4. Hieno on pipo pikkuveljelle :D Ihanan väriset sukat olet kutomassa ;)

  VastaaPoista