lauantai 24. toukokuuta 2014

Haruni
Ohje: Haruni, Emily Ross (Ravelry)
Puikot: 3.5 mm pyöröt (KnitPron koivuiset) ja 3:sen virkkuukoukku
Lanka: Drops Lace (0100) luonnonvalkoinen
Langanmenekki: 61g
Fiilis: Jesh! Olen niin tyytyväinen!

Nyt on oma huivikin pingotettu ja päätelty ja siitä tuli aivan upea! Ennen pingotusta olin hieman huolissani tuliko huivista liian pieni, mutta pingottamisen jälkeen huivi osottautuikin valtavaksi! Tein A-kaaviota neuloessa yhden lisätoisoiston, koska epäilin jo siinä vaiheessa että huivista tulee liian pieni, mutta olisi varmaan tullut ihan hyvän kokoinen ilman lisätoistoakin.

Ohjeen päättelyohjeista en ottanut ollenkaan selvää mutta onneksi kaiken mailman videotutoriaaleja löytyy joka lähtöön, myös Haruni huivin päättelyyn. Youtube videossa ohjeistettiin päättely neulomalla ja virkkuukoukulla. Itse päädyin myös virkattuun päättelyyn sillä neulomalla päättelyyn olisi mennyt minulta varmaan viikko tai kaksi. Virkkaamalla päättelyyn kului yksi (pitkä) viikonloppu. :)

Pingotus sujui myös aikaisempaa huivia (Chevron-huivi) paremmin, mutta vielä on jonkin verran parantamisen varaa. Ostin toisen paketin KnitPron pingotuspaloja, jotta sain huivin mahtumaan kokonaan yhdelle puolelle ja lisäksi ostin pingoitusrautoja, jotta suorien reunojen pingottaminen olisi helpompaa. Myös Chevron-huivin pingotin eilen uudelleen, ja sainkin reunoja paljon siistimmäksi. Vieläkään en ihan täysin tyytyväinen huivin reunohin ole, mutta reunat on nyt niin hyvät että kehtaan antaa huivin eteenpäin. Miten voikaan suorien reunojen pingottaminen suoriksi olla niin vaikeaa?!

Helteisen kesäistä lauantaita!

6 kommenttia:

 1. Tää on ihan mahtava!!! :) Todella kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tätä oli niin kiva neuloa, että mietin jo nyt mistä eri langoista seuraavat Harunini teen! Tämä oli nimittäin tosi helppo neuloa!

   Poista
 2. Vautsi Eini, todella mahtavan upea :) KYLLÄ OLET TAITAVA niin ja mieki ootan omaa huiviani, minunkin huivini on upea ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onnistui paremmin kuin uskoikaan! Josko huomenna tultaisiin siellä suunnalla moottoripyörällä pyörähtämään. ;) Meinasin äitienpäivänä laittaa jo huivin matkaan, mutta halusin kuitenkin pingottaa huivin vielä uudelleen.

   Poista
 3. Aivan mielettömän upea! Minä haluan myös. Pakko etsiä langat ja aloittaa, ohje on jo hankittuna. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! :) Tämä oli tosi kiva neuloa! Teen varmasti toistekkin.

   Poista