torstai 29. toukokuuta 2014

Viimeinen joululahja

Ei voi muuta sanoa kuin HUPS!


Ohje: F. Piirakkasukat, Novitan sukkalehti
Puikot: 3mm bambu sukkapuikot
Lanka: Novita 7 veljestä (549) punainen
Langamenekki: 122g
Fiilis: Vihdoinkin valmistuivat!

Aloitin muistaakseni nämä sukat jouluaaton aattona tädilleni. Mutta ehdin saamaan vain toisen sukan valmiiksi. Lupasin tädilleni että jotakin punaista on vielä tulossa ja saa lahjan jälkitoimituksena heti kun saan vain valmiiksi. Noh, valmistumiseen meni sitten viisi kuukautta.

Tätini otti onneksi sukat ilolla vastaan ja tokaisi sukkien väristä että kaiken väriset sukat kelpaavat, kunhan ovat vain punaiset! Ja rakastuin taas tähän piirakkapitsiin. Tuota on NIIN ihana tehdä. Täytyy varmaan tehdä itsellekin piirakkasukat, sillä kaikki piirakkasukat ovat menneet muille lahjoiksi. Nyt voikin sitten aloittaa ensi joulun lahjojen valmistamisen!

Niin ja kuvat ovat tällä kertaa harmillisen huonolaatuisia. Unohdin kamerani kotiin kun lähdin tädilleni kyläilemään, ja puhelimen kameralla en saa otettua kovin laadukkaita ja tarkkoja kuvia.

Mukavaa helatorstaita!

maanantai 26. toukokuuta 2014

Hermojen lievitys sukat

Viikonlopun lätkäpelejä varten tavitsin todella helpon projektin, jonka lomassa pystyi jännittämään MM-jääkiekkoa. Projektin,  jonka avulla pystyi hillitsemään ja hallitsemaan hermoja. Niimpä syntyi miehelle ihan perussukat, ilman mitään erikoisuuksia.



Ohje: Perussukkat, tarkemmat tiedot Ravelryssä
Puikot: 3.5 mm bambu sukkapuikot
Lanka: Regia Zima Color 8-ply (8983)
Langanmenekki: 97g
Fiilis: Sukat ajoi asiansa, ja mies sai uudet sukat.

Kaikkein huiviprojektien jälkeen takki on ollut hieman tyhjä, joten helppo sukkaprojekti taisi olla juuri sitä mitä tarvitsin. Ja voi miten ihana tuo lanka oli neuloa! Ihanan pehmeää käsissä ja hirmu helppoa ja nopeaa työstää. Itse en oikein välitä valmiiksi värjätyistä raitalangoista, mutta näistä tuli kyllä aika kivat perussukat.

Sukillekkin saatta tulla heti käyttöä kun helteet loppuvat ja sää viilenee oikein kunnolla. Ehkä sitä jaksaisi hieman siivotakin kun ei ole niin kuuma. Koirankarvaa on nimittäin ihan joka puolella, niin kuin *gröhöm* kuvista huomaa. Mutta nyt koiran kanssa metsään metsästämään kiviä seuraavaan projekstiin. :)

Mainiota maanantain jatkoa!

lauantai 24. toukokuuta 2014

Haruni




Ohje: Haruni, Emily Ross (Ravelry)
Puikot: 3.5 mm pyöröt (KnitPron koivuiset) ja 3:sen virkkuukoukku
Lanka: Drops Lace (0100) luonnonvalkoinen
Langanmenekki: 61g
Fiilis: Jesh! Olen niin tyytyväinen!

Nyt on oma huivikin pingotettu ja päätelty ja siitä tuli aivan upea! Ennen pingotusta olin hieman huolissani tuliko huivista liian pieni, mutta pingottamisen jälkeen huivi osottautuikin valtavaksi! Tein A-kaaviota neuloessa yhden lisätoisoiston, koska epäilin jo siinä vaiheessa että huivista tulee liian pieni, mutta olisi varmaan tullut ihan hyvän kokoinen ilman lisätoistoakin.

Ohjeen päättelyohjeista en ottanut ollenkaan selvää mutta onneksi kaiken mailman videotutoriaaleja löytyy joka lähtöön, myös Haruni huivin päättelyyn. Youtube videossa ohjeistettiin päättely neulomalla ja virkkuukoukulla. Itse päädyin myös virkattuun päättelyyn sillä neulomalla päättelyyn olisi mennyt minulta varmaan viikko tai kaksi. Virkkaamalla päättelyyn kului yksi (pitkä) viikonloppu. :)

Pingotus sujui myös aikaisempaa huivia (Chevron-huivi) paremmin, mutta vielä on jonkin verran parantamisen varaa. Ostin toisen paketin KnitPron pingotuspaloja, jotta sain huivin mahtumaan kokonaan yhdelle puolelle ja lisäksi ostin pingoitusrautoja, jotta suorien reunojen pingottaminen olisi helpompaa. Myös Chevron-huivin pingotin eilen uudelleen, ja sainkin reunoja paljon siistimmäksi. Vieläkään en ihan täysin tyytyväinen huivin reunohin ole, mutta reunat on nyt niin hyvät että kehtaan antaa huivin eteenpäin. Miten voikaan suorien reunojen pingottaminen suoriksi olla niin vaikeaa?!

Helteisen kesäistä lauantaita!

sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Loppusuoralla

Olin aivan varma etten ehdi saada itselleni huivia valmiiksi toukokuun viimeiseksi päiväksi. Mutta nyt jo mennään loppusuoralla. Piinaavan pitkällä loppusuoralla.


Eilen aloitin huivin päättelyn ja elokuvia katsellessa, noin neljän tunnin aikana, sain pääteltyä reilun 1/4 huivista. Eli pikkuhiljaa tulee valmista. Onneksi aikaa on vielä vajaa kolme viikkoa! :)

Tämä tyttö lähtee nyt helpottamaan orastavaa niskajumia 7 kilometrin hölkälle.

Ihanan lämmintä ja aurinkoista sunnuntaita!

maanantai 5. toukokuuta 2014

I got stripes.. ..stripes around my shoulders!




Ohje: Baktus (Raverly)
Puikot: 3mm pyöröt
Lanka: Drops Alpaca 517 keskiharmaa, Drops Alpaca 100 Luonnonvalkoinen
Langanmenekki: 120g
Fiilis: Vitsi tästä tuli kiva!

Tälle huiville olisi kyllä tämän aamun lumituiskeessa ollut kyllä käyttöä!

Tämäkin huivi on ollut pitkään työnalla, mutta maltoin tehdä loppuun vasta Chevron huivin jälkeen. Malli on tosi helppo, ehkä hieman puuduttavakin, ja raidallisena on helppo muistaa milloin piti kaventaa tai lisätä silmukoita. Tosin satunnaisesti "kavenna tai lisää harmaan raidan ensimmäisen kerroksen alussa yksi silmukka" säännön muistaminen tuntui ihan mahdottomalta. Pistelin vain menemään ja huomasin kerroksen lopussa (tai vasta seuraavan kerroksen lopussa!) että en muistanutkaan kaventaa tai lisätä. Urhg! Pituutta huiville tuli 162cm, eli kyllä tuon kelpaa kiepauttaa kaulan ympärille ja pistää Johnny Cashin soimaan! ♥

Vaikka onkin ihana huivi, toivon ettei tälle huiville oletänä keväänä kovin paljoa käyttöä! Mutta nyt koiruuden kanssa ulkoilemaan. Voisiko nätimmin enää lenkille pyytää? ♥


Aurinkoista maanantaita!

lauantai 3. toukokuuta 2014

Chevron-huivi

Vihdoin ja viimein se valmistui! Ensimmäinen pitsihuivi!



Ohje: Rectangular Chevron Shawl
Puikot: 3,5 mm pyöröt
Lanka: Drops Lace
Langanmenekki: 98g
Fiilis: Tuo on ihana NIIN ihana! Ihan harmittaa kun ei jää itselle!


Pituutta huivilla on 172cm ja leveyttä 58cm. Myös pingotusta tuli kokeiltua kunnolla ensimmäisen kerran, ja no se meni niinkuin ensikertalaisella asiat yleensä menee. Eli ei niin kovin hyvin. Käytin alustana KnitPron pingotusalustaa, joka muodostuu 30x30cm "palapeli" paloista. Neuloina käytin T-neuloja.



Olin päätellyt huivin reunan liian tiukasti, vaikka kuinka yritin löyhästi päätellä. Pingottaessa yrititin reunaa venytellä, mutta eihän se siitä kovin paljoa venynyt suuntaan eikä toiseen. Neuloja olisi myös pitänyt käyttää varmaan toiset 50 kpl sillä hieman jäi tuo reuna aaltoilevaksi. Voikohan pingotuksen tehdä huiville useampaan otteeseen? Mietin että voisin yrittää vielä hieman siistiä noita reunoja.

Mutta kaiken kaikkiaan huivista tuli kyllä hieno! Tämä huivi matkustaa aikanaan Porvooseen.

Ihanan keväistä lauantaita!